Džeko i Vučica vrebaju ranjenog Lava, Stara dama protiv Šišmiša

F. Z.
Džeko i Vučica vrebaju ranjenog Lava, Stara dama protiv Šišmiša
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko
Utakmicama u grupama E, F, G i H danas će se nastaviti UEFA-ina Liga prvaka. Kraljevima Lige prvaka na megdan dolazi rimska Vučica.

Real Madrid je napravio nezamislivo i postao prvi klub nakon Bayerna (1974-1976) koji je osvojio tri uzastopne titule prvaka Europe. Liga prvaka je njihovo takmičenje i tu više nema nikakve sumnje. Došli su do 13. titule i sada imaju skoro duplo više od prvog pratioca Milana (7). Ipak, ove sezone očekuje ih veliki ispit i nimalo lagan zadatak. Na klupi više nema autora tog uspjeha - Zinedinea Zidanea, a u timu nije najbolji fudbaler svijeta - Cristiano Ronaldo.

Voljom žrijeba Real već u prvom kolu u pohodu na odbranu titule ima najteži zadatak. U grupi u kojoj još igraju Viktorija Plzen i CSKA Moskva žrijebom je odlučeno da će se u prvom kolu sastati Real Madrid i Roma. Obje ekipe u susret ulaze sa kompletnim igračkim kadrom, izuzev Javiera Pastorea koji neće biti na raspolaganju Eusebiju Di Francescu. U drugom duelu grupe G CSKA Moskva gostuje u Plzenu. Domaći su kompletni, a gosti bez Bistrovića, Khosonova, Kuchaeva i Vasina, a upitni su Hernandez i Magnusson.

Iz grupe H u pohod na titulu prvaka Europe krenut će Stara dama iz Torina. Juventus predvođen šesterostrukim uzastopnim najboljim strijelcem ovog takmičenja - Cristianom Ronaldom želi konačno osvojiti "uhati trofej". Miralem Pjanić bit će motor ekipe u veznom redu, a već u prvom kolu torinska ekipa imat će težak zadatak. Juventus gostuje kod Šišmiša iz Valencije na Mestalli. Domaćin će biti bez Coquelina, dok su upitni Garay i Kondogbia. Na drugoj strani neće biti De Sciglija i Spinazzole, dok su upitni Barzagli i Dybala. U drugom susretu ove grupe Manchester United će gostovati u Bernu kod Young Boysa. U ekipi Josea Mourinha zbog povreda neće biti Jonesa i Roja, dok će domaćim nedostajati Lauper, Mvula Lotomba i Teixeira.

Prvi će na teren (18:55). Ajax i AEK iz grupe E. Ajax se vratio u Ligu prvaka, dok je AEK nako dugo vremena opet u najjačem fudbalskom takmičenju. Ekipa iz Atine u ovom susretu neće moći računati na nekoliko fudbalera. Bakasetas i Boye su povrijeđeni, a Lopes i Livaja suspednovani. Kod domaćina nema Bandea, Langa, Sikgravena i Veltmana zbog povreda.

Još jedna utakmica bit će odigrana u 18 sati i 55 minuta. Šahtar iz Donjecka u grupi F ugostiti će debitanta iz njemačke - Hoffenheim. Domaćin nema problema s povredama, a gostima će nedostajati veliki broj igrača. Amiri, Belfodil, Brenet, Demirbay, Geiger, Hubner i Rupp su sigurno van stroja, a upitan je i nastup Akpogume, Bičakčića i Kasima.

U drugom susretu grupe E jedan od favorita takmičenja Bayern iz Minhena će gostovati kod Benfice. Kod gostiju u timu neće biti Comana, Hummelsa, Rafinhe i Tolissoa, dok je Riberyjev nastup pod znakom pitanja. Kod domaćih nedostajat će Corchia, Ebuehi, Fejsa, a upitni su Jonas i Krovinović. U drugom duelu grupe F sastat će se snažni Guardiolin Manchester City i Lyon. Lavovi će u ovom susretu biti bez Gouirija, dok su Građani bez Brava, De Bruynea, Mangale, Mendyja i Sandlera, a upitni su Aguero i Danilo.

 

Liga prvaka, 1. kolo:

Grupa E:

21:00 Benfica - Bayern
18:55 Ajax - AEK

Grupa F

21:00 Manchester City - Lyon
18:55 Šahtar - Hoffenheim

Grupa G

21:00 Real Madrid - Roma
21:00 Viktorija Plzen - CSKA Moskva

Grupa H

21:00 Valencija - Juventus
21:00 Young Boys - Manchester United

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije