Velika pobjeda Liverpoola nad PSG-om, remi Crvene Zvezde i Napolija

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Liverpoola nad PSG-om, remi Crvene Zvezde i Napolija
Foto: EPA-EFE / Liverpool i PSG su odigrali sjajnu utakmicu

Nakon što smo u ranom terminu pratili mečeve prvog kola u Ligi prvaka u grupi B, između Barcelone i PSV-a (4:0), te Intera i Tottenhama (2:1), najkvalitenije klupsko europsko takmičenje nastavljeno je večeras.

Hat-trick Lea Messija na otvaranju nove sezone

Na rasporedu je bilo šest utakmica u grupama, A, C i D.

Grupa A

Velika tri boda osvojio je Atletico na gostovanju u Monacu, gdje su pobijedili sa 2:1. Domaći su poveli predko Grandsira, ali su Costa i Gimenez postavili stavri na svoje mjesto

U drugom susretu ove grupe sastali su se Club Brugge i Dortmund, a njemački tim je u finišu došao do pobjede od 1:0 (Pulisic 85. minuta)

Grupa C

U derbiju večeri sastali su se Liverpool i PSG. U sjajnoj utakmici vidjeli smo tri gola, a Liverpool je vodio sa 2:0, a konačan rezultat je bio 3:2.

Strijelci za domaće su prvo bili Sturridge i Milner, a za goste iz Pariza Meunier i Mbappe. Onda se u 92. minuti ukazao Firmino i postigao gol za konačnih 3:2. 

U drugoj utakmici na punom stadionu u Beogradu, Crvena zvezda i Napoli su odigrali. Oba tima su imali svoje prilike za postizanje gola.

Grupa D

Velika tri boda u ovoj grupi osvojio je Galatasaray, koji je sa 3:0 nadigrao Lokomotiv iz Moskve. Strijelci su bili Rodrigues, Dardiyok i Inan.

U Gelsenkirchenu, Schalke je vodio 1:0 (Embolo), ali je Porto u posljednjoj trećini susreta stigao do boda (1:1, Otavio).

Sutra su na raspotredu mečevi u grupama E, F, G i H.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije