Džeko dobiva podršku u napadu: Roma želi El Haddadija

Anadolija
Džeko dobiva podršku u napadu: Roma želi El Haddadija
Fudbalski klub Roma u potrazi je za pojačanjem u napadu. Tako bi kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, nakon odlaska Mohameda Salaha u Liverpool, trebao uskoro dobiti novog saigrača u vrhu napada.

Čini se da je Roma krenula po Munira El Haddadija, talentiranog krilnog ofanzivnog igrača Barcelone, javlja Anadolu Agency (AA).

Za 21-godišnjeg El Haddadija, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Valenciji, vjeruje se da nije u planovima Ernesta Valverdea, novog “Barcinog“ trenera. Stoga su se u trku za 15 miliona eura vrijednog fudbalera uključili Zenit i Ajax, ali kako španski mediji javljaju El Haddadi bi karijeru volio nastaviti u Romi uz bok Džeki, jednom od najboljih europskih napadača prošle sezone.

Igračev agent Francesc Valdivieso potvrdio je da su razgovori u toku i da je njegov klijent oduševljen činjenicom da bi mogao dobiti priliku da igra na Olimpicu.

“Roma bi bila odlično odredište, to je vrhunski klub, ali u ovom trenutku ne mogu reći ništa više, jer su u toku pregovori dva kluba“, kazao je Valdivieso za Romin radio.

Prema medijima, pregovori idu veoma teško, jer Roma nije spremna platiti 15 miliona eura koliko traži Barcelona. El Haddadi je u Barceloninu akademiju stigao iz omladinskog pogona Atletico Madrida. Za prvi “Barcin“ tim je odigrao 45 zvaničnih utakmica i dao deset golova. Prošle sezone je bio odličan u dresu Valencije za koju je nastupio u 35 takmičarskih susreta i postigao sedam golova. El Haddadi je upisao i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Španije, i to 2014. godine kod selektora Vicentea del Bosquea. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije