Finansijski fair play: Ma hajte, molim vas...

Radiosarajevo.ba
Finansijski fair play: Ma hajte, molim vas...
Vlasnike Paris Saint-Germaina UEFA-in finansijski fair play čini se previše ne zanima. Za Neymara su potrošili 222 miliona eura, a sada su spremni da potroše još 160 miliona eura kako bi u svoje redove doveli Kyliana Mbappea.

Mladi 18-godišnji fudbaler skrenuo je pažnju na sebe igrama u dresu Monaca prošle sezone i u svojim ga redovima žele vidjeti najveći klubovi svijeta. U ovom trenutku najbliži Francuzu su Real Madrid i PSG, a čini se kako su Sveci ipak u prednosti nad Kraljevima.

PSG je prema pisanju francuskih medija spremio 160 miliona eura za Mbappea, a sam igrač je nakon potpisa Neymara jako zainteresiran za prelazak u grad svjetlosti.

Ako do transfera dođe, postavlja se pitanje kako će PSG riješiti problem UEFA-inog finansijskog fair playa. Angel Di Maria, Julian Draxler, Serge Aurier, Grzegorz Krychowiak i Jese su na izlaznim vratima Parka prinčeva.

Međutim, novac od prodaje ovih fudbalera sigurno ne može pokriti finansijski debalans s obzirom na to da će PSG samo za dolazak Neymara i Mbappea izdvojiti enormnih 400 miliona eura. Ostaje nam da vidimo šta će biti s UEFA-inim pravilom i kako će Al Khelaifi i njegovi saradnici riješiti ovaj problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije