Dijelio svlačionicu s Ronaldom, Figom, Zidaneom u Realu, a danas vozi kamion

Radiosarajevo.ba
Dijelio svlačionicu s Ronaldom, Figom, Zidaneom u Realu, a danas vozi kamion
Rijetki dobiju priliku da obuku dres Real Madrida i dođu na probu u bez ikakve sumnje najveći fudbalski klub na svijetu. Tu priliku 2002. godine dobio je Argentinac Aimar Centeno.

Mladi Argentinac bio je učesnik TV reality showa Camino a la Gloria, s ciljem da se pronađe nova velika fudbalska zvijezda. Nagrada je bila proba u Real Madridu i mogućnost da se izbori za ugovor u velikanu sa Santiago Bernabeu stadiona.

Među 12.000 dječaka za probu u Real Madridu izborio se Aimar Centeno, Argentinac koji je tada imao svega 16 godina. Njegov se život promijenio preko noći. Napustio je studije, spakovao torbe i otišao u Real Madrid kako bi postao fudbalska zvijezda.

"Bilo je to nešto nestvarno za dječaka od 16 godina. Butrageno i Valdano su me dočekali, sjećam se da sam se rukovao s Makeleleom i Ronaldom. Razgovarao sam s Del Bosqueom i Cambiassom, bilo je to sjajno iskustvo", rekao je Centeno.

Sreća mu je okrenula leđa kada se povrijedio na treningu prvi dan. Dobio je udarac u aduktor i u Real Madridu se narednih pola godina nije mogao nametnuti. Nakon probe u Real Madridu vratio se u Argentinu. River Plate mu je ponudio probu za drugi tim. Nije imao sreće, jer se u isto vrijeme u drugom timu ekipe iz Buenos Airesa za svoje mjesto na fudbalskoj sceni borio Radamel Falcao.

Igrao je nekoliko godina u nižim rangovima, a onda je definitivno napustio fudbal. Danas 15 godina nakon što je dobio priliku u Real Madridu, Aimar Centeno vozi kamion. Ističe kako se ne kaje zbog propuštene prilike i da to nije doživio kao "kraj svijeta".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije