Southampton doveo pojačanje iz Juventusa i srušio klupski rekord

Anadolija
Southampton doveo pojačanje iz Juventusa i srušio klupski rekord
Fudbalski klub Southampton doveo je veliko pojačanje za narednu sezonu. Na stadion St. Mary's je iz Juventusa stigao vezni fudbaler Mario Lemina u transferu vrijednom 20 miliona eura, što je klupski rekord, javlja Anadolu Agency (AA).

Lemina je sa "svecima" potpisao petogodišnji ugovor, a planirano je da Southampton "staroj dami" odmah uplati 17 miliona eura, a ostatak kasnije.

"Na izuzetno nestabilnom tržištu sa nekim nevjerovatnim i neobjašnjivim transferima odlučili smo uraditi naš posao na marljiv i ispravan način. Doveli smo igrača koji je osvajao trofeje i igrao finale Lige šampiona prije svega tri mjeseca, a potpisao je za nas uprkos brojnim drugim ponudama", rekao je Les Reed, izvršni potpredsjednik engleskog kluba za britanske medije.

Za reprezentativca Gabona navodno su bili zainteresovani Stoke, Watford i Leicester City.

Lemine je drugo pojačanje za menadžera Mauricija Pellegrina ovog ljeta. Prethodno je na St. Mary's stigao Poljak Jan Bednarek za 5,5 miliona eura. Prethodni klupski rekord u visini transfera držao je Marokanac Sofiane Boufal, koje je u ljeto 2016. godine stigao iz Lillea za 17,8 miliona eura.

Gabonac je u Juventus, s kojim je osvojio dva naslova šampiona Italije i dva Kupa, stigao 2015. godine iz Olympique Marseillea. Prethodno je igrao za Lorient. U dresu "stare dame" odigrao je 42 zvanične utakmice i postigao tri gola. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije