Mourinho: Da je korišten videoasistent za sudije, igrali bismo produžetke

Anadolija
Mourinho: Da je korišten videoasistent za sudije, igrali bismo produžetke
Foto: EPA / Jose Mourinho
Manchester United je sinoć u Superkupu Europe u Skoplju poražen od Real Madrida rezultatom 1:2. No, Jose Mourinho, menadžer engleskog kluba smatra da bi se igrali produžeci da je korišten sudijski videoasistent - VAR, javlja Anadolu Agency (AA).

Real je stigao u vodstvo 1:0 golom Casemira u 24. minuti iz sumnjive situacije. Djelovalo je kao da je brazilski fudbaler bio u ofsajdu. U nastavku utakmice "kraljevski klub" je uduplao prednost pogotkom Isca u 52. minuti, a neizvjesnost utakmici je vratio deset minuta kasnije Romelu Lukaku.

"Mislim da smo bili dobri, mislim da smo izgubili za jedan gol kao što pokazuje rezultat, ali i da je jedan od njihovih golova bio iz ofsajda. Sa dobrim VAR sistemom rezultat bi bio neriješen i igrali bismo produžetke", kazao je Mourinho i dodao:

"Istina, mogao je Real postići više golova, ali i mi. Oni su imali period dominacije sredinom prvog poluvremena, a mi smo dominirali sredinom drugog dijela igre."

Casemiro je nakon susreta bio oduševljen što je s Realom podigao još jedan vrijedan trofej, a uz to i pogodio protivničku mrežu.

"Sudija je taj koji odlučuje da li je gol regularan ili ne. Napravili su nam dosta problema, imaju odličnog trenera i sjajne igrače, stoga moram čestitati cijelom timu na onome što smo uradili i na tome što ispisujemo historiju", istakao je Casemiro.

Real je sinoćnjim trijumfom na stadionu Filip II u Skoplju stigao do četvrtog pehara u Superkupu Europe. Ispred njega su samo najveći rival Barcelona i Milan s po pet trofeja. Manchester United je ostao na jednom naslovu osvojenom 1991. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije