Real Madrid savladao Man. United i po četvrti put osvojio europski Superkup

Radiosarajevo.ba
Real Madrid savladao Man. United i po četvrti put osvojio europski Superkup
U Skoplju je odigrana utakmica Superkupa Europe u nogometu između Real Madrida i Manchester Uniteda, a slavio je Kraljevski klub rezultatom 2:1.

Zinedine Zidane je odlučio na klupi ostaviti Cristiana Ronalda iako je uoči utakmice rekao da je u dobroj formi te da je spreman za nastup, dok je Mourinho, s druge strane, odlučio predstaviti ovoljetna pojačanja Lindelofa, Matića i Lukakua.

Za Real Madrid od prve minute su nastupili: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric, Isco - Bale, Benzema

Manchester United je istrčao na zeleni travnjak sa sljedećih jedanaest igrača: De Gea - Valencia, Lindelof, Smalling, Darmian - Matić, Herrera, Pogba - Mkhitaryan, Lingard, Lukaku

Početak utaikmice je krenu vatreno s obje strane, te je u 15. minuti Casemiro nakon kornera Kroosa pogadio stativu!

U 24. minuti Real Madrid je stigao do vodstva preko Casemira koji je iskoristio sjajnu loptu Carvajala preko obrane Uniteda, te iz prve pogađa gol De Gee!

U 45. minuti Manchester United je tek uputio prvi udarac u okvir gola Reala. Lukaku je nadskočio Ramosa, ali je lopta otišla ravno u Navasa.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti dupli pas su odigrali Isci i Bale,  a Isco je izašao sam na De Geu i mirno pogodio za 2:0.

Nevjerojatan promašaj je napravio Lukakua već u sljedećem napadu. Naime,  Pogba je pucao glavom, Navas je odbranio, a lopta se odbila do Lukakua koji prebacuje gol iz dobre situacije, kada je bio već savladan Navas!

Međutim, u 62. minuti  Lukaku je smanjio rezultat tako što je pospremio odbijenu loptu nakon dobrog udarca Matića!

Manchester United je imao šansu za izjednačenje  u 81 minuti kada je pred Navasa sam izašao Rashford, ali vratar Reala je uspio odbraniti udarac.

U 83. minuti, Benzema je izašao iz igre, u igru je ušao Cristiano Ronaldo.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao te je Real Madrid osvojio prvi trofej ove sezone, odnosno Superkup Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije