Kraljevi jurišaju na četvrti trofej Super kupa, okršaj sa Unitedom

Fena
Kraljevi jurišaju na četvrti trofej Super kupa, okršaj sa Unitedom
0 / Nacionalni stadion Filip II, Skoplje, Makedonija
Na skopskom stadionu ''Filip drugi'', kapaciteta 33.000 gledalaca, večeras će biti odigran susret europskog fudbalskog Superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka Real Madrid i pobjednik Europske lige Manchester United.

Iako je bilo najavljeno da prva zvijezda Reala Cristiano Ronaldo neće biti u sastavu za taj susret, jer je počeo da trenira sa ekipom tek prije dva dana, trener Zinedine Zidane odlučio je da ga povede u Skoplje.

Ronaldo je dobio produžen odmor nakon Kupa konferederacija u Rusiji i naporne prošle sezone u kojoj je Realu donio titule prvaka Španije i Evrope.

Real Madrid je tri puta osvajao ovaj trofej (2002, 2014. i 2016.), a dva puta je poražen (1998. i 2000), dok je Manchester United pehar osvojio 1991. dok je bio poražen 1999. i 2008.

Trener Reala Zinedine Zidan je kao igrač dva puta osvojio europski Superkup, 1996. s Juventusom i 2002. s Realom. Kao trener prvi naslov je osvojio prošle godine također s Kraljevskim klubom. 

Njegov kolega na klupi Uniteda Jose Mourinho u trenerskoj karijeri nije uspio da osvoji Superkup, a jedini nastup u meču za taj pehar zabilježio je kao strateg Porta 2003, kada je Milan bio uspješniji (1:0).

Susret Real Madrid - Manchester United igrat će se od 20.45 sati. Meč će suditi Italijani, Gianluca Rocchiglavni (glavni sudac), a pomoćnici će mu biti Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini, Davide Massa i Massimiliano Irrati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije