Di Francesco: Malo je igrača poput Džeke, snažno je odgovorio kritičarima

Radiosarajevo.ba
 Di Francesco: Malo je igrača poput Džeke, snažno je odgovorio kritičarima
Foto: AS Roma / Edin Džeko
Fudbaleri Rome deklasirali su Napoli u 27. kolu Serie A rezultatom 4:2, a Edin Džeko na ovoj utakmici postavio je jedan od svjetskih rekorda.

Džeko je u ovom susretu postigao dva pogotka i vodio rimski klub do pobjede protiv vodeće ekipe Serie A. 

Na ovaj način naš reprezentativac je stigao do brojke od 50 golova u Serie A.

Trener Rome Eusebio di Francesco, nakon utakmice posebno se osvrnuo se na junaka susreta Edina Džeku koji je posljednjih dana bio na meti kritičara.

"Snažno je odgovorio svim kritičarima. Pričao sam s njim 50 minuta prije utakmice s Milanom i shvatio je da mora učiniti više od samih pogodaka. Stvarno je radio puno kad je Napoli pritiskao i to mi se najviše svidjelo. Odličan je u prostoru između linija. On je devetka kad je blizu gola, ali može biti jako dobar i u ostalim područjima. Malo je igrača poput njega!", smatra Di Francesco i poentira:

"Zlatan Ibrahimović tako igra, ali je on odlučniji i to je nešto što Edin nedostaje. Više razmišlja što je trebao učiniti nego što učiniti idući put, ali ovaj put ne."

A i sam Edin Džeko je poslije velike partije bio veoma zadovoljan.

"Bili smo savršeni, ali kad ne pobijedimo, to ne znači da smo beskorisni. Odigrali smo fantastičnu partiju protiv ekipe koja igra najbolji nogomet u Italiji. Ne gledam u prošlost, ali nismo tako loši kao što ljudi misle. Prije početka, neki su mislili da ćemo izgubiti 5:0. Posljednje sedmice nisu bili lagane, ali ne tražim opravdanja. Odigrao dobro ili ne, ne tražimo opravdanja", kazao je Džeko.

Podsjećamo, sinoćnjim golovima, naš reprezentativac je postao prvi igrač koji je uspio postići najmanje 50 golova u tri najjače lige svijeta.

Naime, Džeko je u Bundesligi postigao 66 pogodaka, u engleskom Premiershipu 50 pogodaka, a sada je stigao i do 50 pogodaka u Serie A.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije