Crnogorci stigli: Svjesni smo težine utakmice sa Sarajevom

0
Radiosarajevo.ba
Crnogorci stigli: Svjesni smo težine utakmice sa Sarajevom
Foto: FK Budućnost / Nogometaši Budućnosti u Sarajevu

Ekspedicija FK Budućnost iz Podgorice sletjela je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, dan pred meč sa prvakom BiH u Zenici u okviru trećeg pretkola Evropske lige.

Meč Sarajevo – Budućnost se igra u četvrtak od 20 sati. 

Kako prenosi FK Budućnost na svojoj internetskoj stranici, ekipa je puna optimizma nakon historijskog uspjeha i najveće evropske pobjede prethodnog četvrtka nad Astanom. 

Štoper Igor Ćuković i njegov partner u odbrani lijevi bek Nemanja Sekulić su željni novog velikog rezultata.

"Puni smo samopouzdanja poslije Kazahstana, ali smo svjesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo "nulu" pozadi", poručio je visoki defanzivac, na čije se riječi nadovezao crnogorski ljevak.

"Analizirali smo Sarajevo i znamo da je pred nama teška utakmica. Vidjeli smo sve vrline i mane protivnika, probaćemo to da iskoristimo. Spremni smo na borbu, jer je ovo za nas velika prilika i nadamo se prolazu u plej-of Lige Evrope", jasan je Sekulić.

Kapiten Petar Grbić i drugovi će odmoriti u jednom sarajevskom hotelu, dodatno će skenirati rivala u video analzi, a večeras će u vremenu utakmice odraditi trening na Bilinom polju, pa će se vratiti u Sarajevo da spavaju.

"Prije Astane su nas svi otpisali, ali sada je i Sarajevo vidjelo da smo dobra ekipa, tako da će protivnik biti oprezan. Što se tiče nas, moramo da ostanemo na zemlji i da od prvog minuta, kao što je to bio slučaj u Kazahstanu, nametnemo igru i da ispišemo najbolji rezultat u historiji", rekao je Ćuković.

Stručni štab i igrači su maksimalno usresređeni na Sarajevo, ali navijači već maštaju o plej - ofu LE, gdje je moguć okraš sa bolji iz duela Riga - Seltik.

"Euforija među navijačima je normalna nakon naše pobjede nad Astanom, a na nama je da produžimo taj lijepi osjećaj i da napravimo historijski rezultat. Moramo da budemo na zemlji, jer nismo napravili ništa koliko tek možemo da napravimo u Zenici", rekao je Sekulić.

Svi u crnogorskom plavom taboru su bili veliki optimisti pred Astanu uprkos tome što im je malo ko vjerovao. A i sada imaju dobar osjećaj.

"Osjećamo da možemo. Sarajevo će ući motivisano u utakmicu, a odlučiće momenti. Pred nama je borbena utakmica, zato moramo da budemo strpljivi i pametni", rekao je 27-godišnji Ćuković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije