Jedan od najboljih igrača Budućnosti: Sarajevo je ozbiljan klub, znamo kako igraju

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najboljih igrača Budućnosti: Sarajevo je ozbiljan klub, znamo kako igraju
Foto: cdm / Luka Mirković

Raste temperature uoči utakmice kvalifikacija za Ligu Europe između Sarajeva i podgoričke Budućnosti koja se u četvrtak igra u Zenici. U razgovoru za Arenu svoja razmišljanja iznio je jedan od najboljih igrača Budućnosti Luka Mirković.

"Ne bih imao ništa protiv da se stvari rješavaju u produžecima ili na penal ruletu. Spremni smo za svaku varijantu. Vjerujemo da pobjeda nad Astanom nije naš krajnji domet ove sezone u Evropi", rekao je Mirković za Arenu.

Kaže da se prije 2,5 godine na priprema u Antaliji uvjerio koliko je Sarajevo dobra ekipa.

"Ozbiljan su klub, jaki timski i individualno. Analizirali smo ih prethodnih dana, a do utakmice ćemo imati sve informacije o protivniku. Znamo kako igraju, koje su njivove vrline, ali smo vidjeli i mane. Taktički smo se odlično spremili za prošli meč u Kazahstanu, a siguran sam da će tako biti i za duel u Zenici. Šanse su 50:50. Ovo je prilika koju želimo da iskoristimo", ističe vezista podgoričkog tima.

Budućnost je u Almatiju pokazala koliko ozbiljno može da izgleda na terenu. Zrelo, kvalitetno, hrabro i organizovano - samo tako je i mogla da pobijedi tim koji je posljednjih godina redovan učesnik evropskih takmičenja.

"Ništa ne treba da mijenjamo što se tiče pristupa, a što se tiče igre - mislim da ona može da bude još bolja. Pred nama je težak meč, ali ne i nemoguća misija. Ovaj tim je pokazao da vrijedi i može mnogo. Bilo bi lijepo da nastavimo evropsku priču", poručio je Mirković.

Od kojeg fudbalera Sarajeva prijeti najveća opasnost?

"Sarajevo ima dosta dobrih igrača koji u svakom trenutku mogu da riješe meč. Pitanje je samo ko će da iskoči u prvi plan. Protiv Slobode je to bio engleski internacionalac Fanimo, a u prethodnim utakmicama neko drugi. Tatar igra u velikoj formi, riječ je o odličnom igraču, ali računam da ćemo ga zaustaviti. Ne samo njega, nego i ostale", odgovorio je 30-godišnji Cetinjanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije