Čovjek koji je blizak Vladimiru Putinu: Roman Abramovič napustio Chelsea

1
Radiosarajevo.ba
Čovjek koji je blizak Vladimiru Putinu: Roman Abramovič napustio Chelsea
Foto: EPA-EFE / Roman Abramovič

Pod velikim pritiskom javnosti, Roman Abramovič se povukao iz Chelseaja.

Ruski milijarder je, u jeku ruske invazije na Ukrajinu, odlučio da prepusti vođenje Plavaca, što su od njega tražili legendarni fudbaleri, navijači, javnost na Ostrvu...

Abramovič je na klupskom sajtu objavio da se povlači i da vodstvo prepušta povjerenicima dobrotvorne fondacije Chelseaja.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

„Tokom mojeg gotovo 20-godišnjeg vlasništva Chelseajem, uvijek sam svoju ulogu vidio kao čuvara kluba i smatrao da je moj posao da omogućim da budemo uspješni kao danas, da gradimo budućnost i igramo pozitivnu ulogu u zajednici.

Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Ostajem posvećem tim vrijednostima. Zbog toga danas predajem povjerenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije vođstvo i brigu Chelseaju. Vjerujem da su oni u najboljoj poziciji da se staraju o interesima kluba, igrača, zaposlenih i navijača”, napisao je Abramovič.

Dugogodišnji vlasnik Plavaca sa Stamford Bridgea jedan je od ruskih oligarha, koji je jako blizak s prvim čovjekom Rusije Vladimirom Putinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije