Chelsea se okitio naslovom svjetskog klupskog prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Chelsea se okitio naslovom svjetskog klupskog prvaka
Foto: EPA / Pogodio i Lukaku

Chelsea i Palmeiras našli su se u finalu FIFA-ina Svjetskog klupskog prvenstva koje se večeras igralo u Abu Dhabiju. Sastav trenera Thomasa Tuchela slavio je s 2:1 nakon produžetaka.

Poslije 90 minuta semafor je pokazivao 1:1. Strijelci za Chelsea bili su Romelu Lukaku i Kai Havertz, dok je za brazilski klub zabio Raphael Veiga.

U prvome poluvremenu nije bilo pogodaka, iako su obje strane imale svoje prilike. Istaknuo se Thiago Silva koji je snažno pucao s ruba kaznenog prostora, ali golman brazilske ekipe Weverton spriječio je ulazak lopte u mrežu. U 55. minuti pao je prvi pogodak. Strijelac je bio belgijski napadač Lukaku. Nakon ubačaja snašao se i glavom pogodio za 1:0.

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Tražili penal

Igrači Palmeirasa u 62. minuti tražili su penal nakon igranja rukom, što je sudac Chris Beath nakon provjere VAR-a i potvrdio. Precizan s bijele točke za izjednačenje bio je Veiga. Najbolju priliku u nastavku imao je Christian Pulišić na asistenciju Lukakua. Reprezentativac SAD-a nije pogodio pa je utakmica otišla u produžetke.

Mreže su mirovale do 117. minute kada je Havertz udarac s bijele tačke pretvorio u odlučujući pogodak. Najstrožoj kazni prethodilo je još jedno igranje rukom, ovoga puta Luana, igrača Palmeirasa, koje je sudac Beath potvrdio gledajući snimku.

Crveni karton

Kao da ta pogreška nije bila dovoljna, Luan je duboko u sudačkoj nadoknadi dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Havertzom.

Chelsea je 2012. godine propustio osvojiti titulu svjetskog klupskog prvaka. Tada su izgubili od Corinthiansa, dok su danas savladali Palmeiras i uzeli naslov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije