Svjetsko klupsko prvenstvo: Dva meča danas, rivale čekaju Palmeiras i Bayern

0
Radiosarajevo.ba
Svjetsko klupsko prvenstvo: Dva meča danas, rivale čekaju Palmeiras i Bayern

U Kataru danas počinje Svjetsko klupsko prvenstvo, koje se održava u organizaciji FIFA-e.

Na otvaranju turnira u 15 sati sastat će se meksički Tigres i predstavnik Južne Koreje Ulsan Hyundai, a istog dana od 18.30 sati igraju domaćin takmičenja Al-Duhail i predstavnik Afrike Al-Ahly iz Egipta.

Pobjednik meča Tigres – Ulsan 7. februara u polufinalu će igrati protiv Palmeirasa, osvajača južnoameričkog Copa Libertadoresa, a bolji iz duela Al-Duhail – Al Ahly dan kasnije će u polufinalu odmjeriti snage s prvakom Evrope, Bayernom iz Minhena.

Luzniki_stadion_FIFA.jpg - undefined

FOTO: Fena: Luzniki_stadion_FIFA.jpg

Mečevi za treće mjesto i finale igrat će se 11. februara.

Auckland City je ranije odustao od kandidature i nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu, pa je domaćin, katarski Al-Duhail, tako izborio direktan nastup, piše Sport Centar

Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo je biti održano u decembru 2020. godine, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Kladionica MOZZART je i za ove utakmice ponudila odlične kvote. Kvota na pobjedu Tigresa je 1,65, remi 3,80, a na goste 5,50.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije