"Građani" pokorili Madrid, Tousart šokirao Juventus

Radiosarajevo.ba
"Građani" pokorili Madrid, Tousart šokirao Juventus
Foto: Twitter/UEFA / Real- Manchester City

Utakmicama Real Madrid – Manchester City i Lyon – Juventus zaključeni su prvi susreti osmine finala Lige prvaka.

Real Madrid – Manchester City 1:2

Engleski šampion je u prvih sat vremena bio bolji protivnik na stadionu Santiago Bernabeu, no odlični golman  Courtois održaoa je u životu "Kraljevski klub". Kada je u 60. minuti Isco iskoristio smušenu reakciju odbrane "Građana" i na asistenciju Viniciusa Juniora doveo Real u vodstvo, činilo se da City čeka još jedno razočarenje u Ligi prvaka.

No, u posljednjih 15 minuta desio se preokret. Najprije je Gabriel Jesus u 78. minuti nadskočio Ramosa i glavom pogodio za 1:1. Samo šest minuta kasnije je Carvajal u svom šesnaestercu zaustavio Sterlinga, da bi De Bruyne s bijele tačke bio precizan (1:2). Tu nije bio kraj košmara za navijače Reala: U 86. minuti je Ramos dobio crveni karton jer je kao posljednji igrač zaustavio Jesusa.

Lyon – Juventus 1:0

Veliko iznenađenje na Groupama stadionu u Lyonu: Francuski viceprvak je pobijedio favoriziranog Juventusa. Nakon brojnih propuštenih šansi na obje strane pogodak odluke je postigao Lucas Tousart u 31. minuti.

Miralem Pjanić se uklopio u sivilo italijanskog šampiona pa je zamijenjen u 62. minuti u meču protiv svog bivšeg kluba. Revanš utakmica koja se igra 17. marta bit će mnogo uzbudljivija nego se očekivalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije