Bayern protutnjao Stamford Bridgeom, neubjedljiva Barca se provukla u Napulju

Radiosarajevo.ba
Bayern protutnjao Stamford Bridgeom, neubjedljiva Barca se provukla u Napulju
Foto: Twitter/UEFA / Chelsea - Bayern

U utorak navečer su odigrane dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, mečevi nakon kojih su Bayern i Barcelona ostvarili dobar rezultat za revanš na domaćem terenu 18. marta.

Chelsea – Bayern 0:3

Bayern je opravdao ulogu favorite na Stamford Brodgeu, iako je Chelsea bio bolji u prvom poluvremenu koje je okončano bez golova. Na početku drugog poluvremena "blitzkrieg" Bavaraca u režiji Sergea Gnabryja koji je dva puta u tri minute savladao Caballera. Tačku na "i" stavio je Robert Lewandowski nakon sjajne asistencije Alphonsa Daviesa. Revanš u Munchenu će biti samo formalnost.

Napoli – Barcelona 1:1

Još jedno neubjedljivo izdanje Barcelone, no Katalonci su ostvarili odličan rezultat u Napulju. San Paolo je proključao kada je Mertens u 30. minuti savladao Ter Stegena za 1:0. Iz prve prave prilike Barca je izjednačila: Zaspala je odbrana Napolitanaca, Semedo je ubacio a Griezmann pogodio za 1:1. Do karaja je domaćin neuspješno pokušavao doći do nopvog vodstva, a u posljednjim trenucima je Barcelona je ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona za Artura Vidala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije