Spektakli u Ligi prvaka: Atletico porazio šampione, Haland fantastično pogađao

Radiosarajevo.ba
Spektakli u Ligi prvaka: Atletico porazio šampione, Haland fantastično pogađao
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Liga prvaka

Borussia Dortmund pobijedila je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na krilima fantastičnog Erlinga Brauta Haaland, koji je postigao dva pogotka (2:1).

Neymar je prvi prijetio u desetoj minuti kada je iz slobodnjaka posla loptu pored desne U nastavku Milioneri su uzvratili preko Jadona Sancha i Haalanda. Domaći su bilo konkretniji u prvom dijelu, međutim na odmor se otišlo mirnih mreža.

Nije bilo velikih šansi na početku drugog dijela, a onda se Kylian Mbappe našao u prilici da postigne pogodak, no rezultat se nije mijenjao. Poslije jedne akcije Borussije Dortmund u 68. minuti lopta se odbila do Haalanda, a mladi Norvežanin poslao ju je u mrežu za 1:0.

Ipak, PSG je brzo poravnao, a u 75. minuti za 1:1 pogodio je Neymar. Ipak, samo dvije minute poslije čudesni Haaland je ponovo bio strijelac za novo vodstvo Milionera. Parižani su napadali do kraja, a veliku šansu imao je Neymar kada je u 81. minuti pogodio stativu, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Liverpool je prekinuo seriju od 14. utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a večeras su Redsi izgubili od Atletico Madrida na gostovanju u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (1:0).

Utakmica je fantastično počela, a pogodak za vodstvo Jorgandžija postigao je Saul Niguez u četvrtoj minuti, kada se našao na pravom mjestu nakon kornera. Alisson je spasio Redse kada je sjajno odbranio udarac Alvara Morate. Odmah na drugoj strani pogodio je Mohamed Salah, ali pogodak je poništen zbog ofsajda Firmina.

Do kraja prvog poluvremena Salah je imao veoma dobru priliku za Liverpool, ali rezultat se nije mijenjao. I u nastavku Egipćanin je imao veliku šansu, kada je u 53. minuti šutirao malo pored stative. Malo pored gola loptu je poslao i Jordan Henderson u 73. minuti.

Do kraja utakmice nije bilo većih šansi, a Jorgandžije su uspjele odbraniti stečenu prednost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije