Baždarević nakon otkaza otvorio dušu: Napao predsjednika kluba, nije štedio ni NSBiH

1
A. S.
Baždarević nakon otkaza otvorio dušu: Napao predsjednika kluba, nije štedio ni NSBiH
Foto: Life.ba / Mehmed Baždarević u Grenobleu

Mehmed Baždarević više nije trener francuskog drugoligaš Guingampa.

Francuzi su saopćili da je došlo do sporazumnog raskida saradnje, a da je popularnog Mešu na klupi naslijedio njegov pomoćnik Fred Bompard.

Portal Radiosarajevo.ba dan nakon raskida ugovora sa Francuzima, kontaktirao je Baždarevića, koji je u posljednje vrijeme sa Guingampom bilježio loše rezultate.

"Upravo pakujem stvari. Bio sam sa igračima i ispratio ih na gostovanje. Pozdravio se i već sutra idem u Sochaux. Vraćam se kući", kaže Baždarević na naš portal.

Opisao nam je i kako je došlo do raskida saradnje sa Francuzima.

"Tražio sam raskid ugovor. Ekipa će se spasiti ispadanja u Treću ligu, ali pošto ne vidim dalje šta i kako dalje, najbolje je ovako. Malo sam se ljutio na predsjednika kluba. Dogovor je bio pojačanja, da tražimo nove igrače i onda se dogodi da naši igrači dožive četiri teške povrede. Uz sve to tri igrača postimo da odu. Čekao sam 30. januar i sve završio. Kazao sam predsjedniku "niste vi zadovoljni, nisam ni ja"Nije bilo problema, brzo smo se razišli", priča nam Baždarević.

Sa Mešom smo razgovarali i o Nogometnom savezu BiH i posljednjim dešavanjima. Prvo smo komentirali grupu u kojoj su Zmajevi u kvalifikacijama za Mundijal 2022. u Kataru.

"Francusku teško možemo pobijediti. Ne samo Zmajevi, već i mnogi drugi i bolji od nas. Teška grupa je, slijedi borba za to drugo mjesto i taj baraž. Moramo biti realniji i shvatiti da smo mala nacija. Imamo kvalitetu i moramo tražiti svoje mjesto. Budimo optimisti, pa se nadajmo da možemo do drugog mjetsa preko Finske i Ukrajine, pa onda šta bude", dodao je Meša.

Na kraju smo razgovarali i o Bugarinu Ivaylu Petevu, novom selektoru. Meša je otvorio dušu...

"Čovjeka ne poznajem. Da su mene pitali, dao bih im druge prijedloge za selektora. Malo su ljudi u Nogometnom savezu BiH pogriješili. Bilo je boljih seletkora. A ako su htjeli stranca, onda su trebali dovesti veliko ime. Faruk Hadžibegić je ozbiljan. Slobodan je, ima veliku karijeru iza sebe i harizmu. Ako smo htjeli opet mlađe, tu su Amar Osim, Vinko Marinović, Husref Musemić. Dobro, Safet Sušić nije htio i on je odbio, a šta je sa Bakom Sliškovićem!? I ja sam bio ozbiljno rješenje. No, čovjeka (Petev, op. a.) treba podržati. Podržati radi Bosne i Hercegovine", kazao je Mehmed Baždarević za portal Radiosarajevo.ba, koji je otkrio jedan zanimljiv podatak - jučer je radio 47. test na koronavirus i on je bio negativan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije