Baždarević otkrio zanimljiv detalj: Maske pravim od dijelova jednog Željinog dresa

Radiosarajevo.ba
Baždarević otkrio zanimljiv detalj: Maske pravim od dijelova jednog Željinog dresa
Foto: Life.ba / Mehmed Baždarević u Grenobleu

Prije nekoliko dana smo pisali kako je Mehmed Baždarević počeo da pravi zaštitne maske za stariju populaciju u Grenoblu, u kojem se on nalazi tokom pandemije korona virusa.

Bivši selektor i legendarna Željina desetka sa suprugom pomaže komšijama

Mehmed Baždarević, bivši selektor bh. nogometne reprezentacije BiH i nekadašnja "Željina desetka", od polovine marta nalazi se u karantinu u francuskom Grenoblu. Posljednjih dana radi jedan kreativan, ali i human posao. "Prije nekoliko dana sa suprugom sam došao na ideju da počenom sa ručnom izradom maski koje su neophodne za zaštitiu od korona virusa.

Maske pravi u plavoj boji zbog svog Željezničara, a njegov gest je oduševio Francuze i brzo je privukao njihovu pažnju.

“Ovdje gdje živim ima usamljenih ljudi koji imaju problem da nađu maske. Jedna gospođa mi je rekla da ne smije da izađe napolje, jer nema masku. Rekao sam joj da ću se pobrinuti za to. I onda smo moja supruga Marina i ja odlučili da pomognemo. Ne možemo mnogo da ih napravimo, ali za sada smo ih podijelili desetak”, rekao je Baždarević.

Otkrio je da maske pravi od dijelova dresa Željezničara.

“Maske pravimo od dijelova jednog od dresova Željezničara. Obloženi su medicinskom zaštitnom gazom i dodao sam broj 10, srca i druge sitnice da ih personalizujem. Htio sam da napravim jednu od dresa Sochauxa da bude žuto-plava, ali sam shvatio da imam samo jedan Sochaoov dres”, prenio je francuski “Est Républicain”, piše SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije