! / Bivši selektor i legendarna Željina desetka sa suprugom pomaže komšijama

10. 04. 2020. u 13:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 57

Mehmed Baždarević, bivši selektor bh. nogometne reprezentacije BiH i nekadašnja ”Željina desetka”, od polovine marta nalazi se u karantinu u francuskom Grenoblu.

Posljednjih dana radi jedan kreativan, ali i human posao.

”Prije nekoliko dana sa suprugom sam došao na ideju da počenom sa ručnom izradom maski koje su neophodne za zaštitiu od korona virusa. S obzirom na to da u našem komšiluku žive starije osobe i mi im pomažemo, požalili su se da nemaju maski. Kako to nema nigdje ni kupiti, sa suprugom Marinom donio sam odluku da krenemo sa ručnom izradom”, istakao je za Life.ba nekada najbolji igrač lige SFRJ.

Na šaljiv način kaže kako je prvi dan izrađivao samo one sa jednom bojom.

”Plava boja je dominantna u mojoj kući i bilo je logično da prve maske radimo u toj boji. Ipak, već u četvrtak smo počeli izrađivati bijele sa brojevima. S obzirom da imam veliki broj prijatelja koji navijaju za Sarajevo potrudiću se da nađem i bordo boju u kući, ali nisam optimista da ću uspjeti”, kroz smijeh kaže popularni Meša.

Na kraju je istakao kako su i dalje u Francuskoj stroge mjere nadležnih.

”Kao što sam već  ranije rekao, ovdje su izuzetno oprezni kako bi suzbili širenje COVID 19. Naredne semdice ističe karantin, ali mislim da će to produžiti do kraja aprila, a onda će to produžiti do polovine maja. Tek tada bi mogli početi laganao da popuštaju mjere nadležnih. Dakako, ponovo bih apelovao građanima BiH da se pridržavaju mjera koje je izdao Krizni štab. Vidim da su se posljednjih dana, kako je lijepo vrijeme, pojedinci opustili. Mislim da nije još uvijek vrijeme za to. Neka se strpe još malo”, zaključio je za Life.ba Baždarević koji je nedavno za naš portal dao i nekoliko preporuka za trening u karantinu.

NEMA KOMENTARA