Haris Medunjanin o Baždareviću, Prosinečkom i tome šta mu je smetalo

Radiosarajevo.ba
Haris Medunjanin o Baždareviću, Prosinečkom i tome šta mu je smetalo
AA / Haris Medunjanin

Haris Medunjanin, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, otkrio je malo poznate stvari iz svlačionice nešg tima.

On se osvrnuo na period od prethodnih sedam-osam godina i u podcastu "Opsajd" iznio sve što mu je smetalo dok je nosio dres Zmajeva.

"Kada dođeš kod nas, drugačije je nego u Holandiji. Tamo ima mnogo pripreme i analize, a kod nas je više 'hajde igraj'. U BiH nema ničega, gledali smo TV, a da nismo znali ni ko igra, ni šta igra. Mi smo vjerovali u sebe jer smo imali dobre igrače i to je razlog zašto smo otišli na Svjetsko prvenstvo, a ne neke taktičke zamisli. Jednostavno, poklopilo se. Sušić je pustio igrače koji su bili najbolji da igraju, upravo zbog toga, što posebno cijenim kod njega", rekao je Medunjanin.

Medunjanin je otkrio i kakve je nesuglasice imao sa dvojicom selektora – Mehmedom Baždarevićem i Robertom Prosinečkim.

"Kako sam bio stariji rekao sam Baždareviću šta mislim. Rekao sam mu: 'Ja ne znam jesi li ti selektor ili šta si, ti se bojiš svakoga, ne znam zašto si onda trener'. To je bilo pred turneju u Japan u koji niko nije htio da ide. Ni ja nisam želio, a onda me Baždarević moli. Kažem mu: 'Što moliš mene, a ne njih, ako smo ekipa onda idemo svi'. Ovi malo veći igrači su mogli raditi šta požele jer ih niko nije dirao, a onda sam otišao tamo jer volim nogomet. Kod Prosinečkog je bilo slično, u Americi na turneji se drao na igrače i jedva sam čekao da dođu oni iskusniji, ali on je onda šutio, što meni smeta", dodao je Medunjanin.

Medunjanin smatra da je najvažnije kod trenera da pokaže karakter.

"Ja sam mišljena da kad trener nema karakter i kada su igrači jači od njega, onda od te priče nema ništa. Ne može igrač biti bitniji od trenera, on mora biti ponekad strog i pokazati karakter. Kod Baždarevića smo jedino radili detaljne pripreme unaprijed, dok Prosinečki polovini igrača nije znao ni imena", zaključio je Medunjanin.

Medunjanin (35) je za selekciju Bosne i Hercegovine odigrao 60 utakmica i postigao devet golova.

Trenutno nastupa za američki Cincinnati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije