Arsenal u sjajnom derbiju slomio Chelsea, City rutinski sa Brightonom

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal u sjajnom derbiju slomio Chelsea, City rutinski sa Brightonom
Foto: EPA / Velika pobjeda Topnika

Arsenal je ostvario veoma važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka, a Topnici su večeras na Stamford Bridgeu pobijedili gradske rivale Chelsea rezultatom 2:4.

Topnici su došli do prednosti u 13. minuti. Christensen je napravio katastrofalnu grešku, a to je iskoristio Nketiah i pogodio za 0:1. Ipak, već u 17. minuti poravnao je Werner. Šutirao je, a lopta je zakačila Xhaku i završila u golu.

Plavci nisu iskoristili greške Arsenala u odbrani u 27. minuti, a Xhaka je povukao loptu i u nastavku akcije Odegaaard je dodao do Smith Rowea, koji je jako preciznim udarcem sa ruba šesnaesterca pogodio za 1:2, piše SC.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Ponovo su domaći dobro reagovali i u 32. minuti Azpilicueta je poravnao na 2:2. Smith Rowe je sjajno promiješao odbranu Chelseaja u 45. minuti, no šutirao je malo pored gola i prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 2:2.

Novu grešku u odbrani Chelseaja ponovo je iskoristio Nketiah. U 57. minuti svojim drugim golom donio je novo vodstvo Topnicima od 2:3. U nastavu utakmice viđeno je još grešaka u odbrani, a u 90. minuti Azpilicueta je skrivio penal, a Saka je pogodio za konačnih 2:4.

Newcastle je igrao u istom terminu, a golom Almirona u 32. minuti pobijedio je Cystal Palace. U trećem meču remizirali su Everton i Leicester (1:1). Lisice su povele u petoj minuti golom Barnesa, a Karamele su preko Richarlisona u nadoknadi poravnale. Begović je presjedio meč na klupi.

Manchester City je u drugom poluvremenu slomio otpor Brightona i na kraju je slavio sa 3:0 u zaostaloj utakmici 30. kola Premier lige, te je zadržao prvo mjesto na tabeli.

Građani su u potpunosti dominirali u prvom poluvremenu. Labudovi nisu uputili nijedan udarac prema golu domaćih, ali nije bilo golova u prvom dijelu utakmice.

City je u drugom dijelu slomio otpor Brightona. Prvo je Mahrez pogodio u 53. minuti, a potom je desetak minuta poslije Foden udvostručio prednost Građana.

Labudovi nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćima, a Silva je u 82. minuti pogodio mrežu gostiju za konačnih 3:0.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije