Bivša pop zvijezda srbijanskog porijekla preuzima Chelsea?

2
Radiosarajevo.ba
Bivša pop zvijezda srbijanskog porijekla preuzima Chelsea?
Foto: Profimedia / Holly Valance preuzima Chelsea?

Nakon što se dogodila invazije Rusije na Ukrajinu mnoge zemlje su se odlučile na sankcije, a među njima je i Velika Britanija koja je odlučila zamrznuti imovinu ruskih oligarha.

Roman Abramovič je zato stavio na prodaju klub Chelsea i najavio da će novčana sredstva od prodaje donirati humanitarnim organizacijama za pomoć Ukrajini. Kako se procjenjuje, novi vlasnik bi za kupovinu morao izdvojiti iznos od skoro tri milijarde eura.

Budući da se radi o ogromnoj svoti, mnoge je iznenadilo da bi na čelo kluba mogla doći bivša glumica srbijanskog porijekla Holly Valance (38). Njen otac je Srbin, pijanist i maneken Rajko Vukadinovic dok je njena majka Rachel Stevens, Britanka, piše Story.hr

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Holly je glumila u hit serijama 'Zakon braće' i 'Entourage' te filmu 'Taken' uz Liama Neesona. Valance je udata za tajkuna Nicka Candyja (49) od 2012. i on je prema pisanju britanskih medija spreman dati ponudu Abramoviču za kupovinu nogometnog kluba do kraja ove sedmice.

Zbog toga je ponovno u fokus javnosti došla Holly koja se penzionisala iz glume. Ona se rodila 11. maja 1983. u Australiji, a izgradila je glumačku karijeru pod umjetničkim prezimenom Valance. Njena scena iz filma o borilačkim vještinama 'Dead or Alive' privukla je pažnju jer je bila obnažena u hotelskoj sobi. Pomogla je i pogurati njenu glumačku karijeru.

Iza sebe ima i dva muzička albuma, a pjesma koja ju je proslavila je 'Kiss Kiss'.

Nizala je uloge, a onda i upoznala supruga, britanskog tajkuna Nicka kojeg naziva čovjekom svog života. Par je drag javnosti jer se ne razmeće svojim bogatstvom koje se procjenjuje na oko 800 miliona funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije