Abramovič nakon odlaska iz Chelseaja kupuje posrnulog velikana?

2
Radiosarajevo.ba
Abramovič nakon odlaska iz Chelseaja kupuje posrnulog velikana?
profimedia.rs / Roman Abramovič

Roman Abramovič je stavio Chelsea na prodaju zbog ruske agresije na Ukrajinu i ekonomskih sankcija koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, ali njemu je fudbal u krvi i navodno već želi kupiti novi klub.

Prema nekim informacijama Abramovič je počeo pregovore oko kupovine jednog od najstarijih brazilskih klubova, danas 124 godine starog posrnulog velikana Vasco da Game.

Klub je to bogate historije čije su boje branili velikani kao što su Vava, Romario, Bebeto, Roberto Dinamite, Edmundo, Juninho Pernambucano…

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Četiri je puta osvajao titulu prvaka Brazila, ali posljednji put još 2000. godine, a 1998. godine Vasco je osvojio Copa Libertadores, piše SC Sport.

Klub je zapao u finansijske probleme, trenutno je drugoligaš i pod hitno treba novog vlasnika. Baš tu Roman Abramovič vidi priliku jer za malo novca, navodno za samo oko 200 miliona eura, može dobiti većinski vlasnički paket te krenuti s izgradnjom ekipe koja bi se kroz nekoliko godina vratila prvo u sam vrh brazilskog, a potom južnoameričkog i svjetskog fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije