Veznjak Arsenala prešao na islam

3
Radiosarajevo.ba
Veznjak Arsenala prešao na islam
Foto: EPA / Velika prekretnica u njegovom životu

Thomas Partey, vezni fudbaler Arsenala, našao se u centru pažnje budući da je odlučio da promijeni vjersko opredjeljenje.

Fudbaler iz Gane je u ekipu sa Emiratesa stigao u ljeto 2020. godine, a Arsenal je za njegove usluge izdvojio 50 miliona eura.

U posljednje vrijeme pruža veoma dobre partije, a u centru pažnje se ovaj put našao ne zbog fudbala, nego zbog nekih vanfudbalskih stvari.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Na društvenoj mreži Twitter se pojavila fotografija iz jednog Islamskog centra u Londonu gdje je Partey čest gost prethodnih dana, a jučer je i zvanično potvrdio da je prešao na islam.

Na fotografiji koja je objavljena vidi se kako u rukama drži Kur'an, a Ganac se još uvijek zvanično nije oglasio povodom ove informacije.

Inače, on je samo jedan u nizu velikih sportista koji su odlučili da pređu na islam. Nedavno su to učinili milanov Franck Kessie, te bivši igrač ovog kluba Clarence Seedorf, NBA košarkaš Kyrie Irving i ostali...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije