Ahmetović: Nadam se da su igrači svjesni važnosti utakmice

Radiosarajevo.ba
Ahmetović: Nadam se da su igrači svjesni važnosti utakmice
Arhiv / Ahmetović za Radiosarajevo.ba: BATE ili Rosenborg? Teško, oba tima su opasna
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim rivalom Željezničarom.

Sarajevo je reprezentativnu pauzu iskoristilo kako bi se spremilo za veliki gradski derbi s rivalom Željezničarom.

"Bili smo u Čitluku i dobro nam je došlo tih četiri-pet dana da se izolujemo. Šta očekivati od derbija? Nezahvalno je prognozirati, nikada se ne zna. Derbi kao derbi. Nadam se da su svi igrači svjesni važnosti utakmice. To je velika utakmica za ova dva kluba i nadam se pozitivnom rezultatu i da dođemo do tri boda", rekao je Ahmetović.

"Nisam obećao gol ni pred tu prvu utakmicu. Nisam čovjek koji obećava. Vidjet ćemo sve na terenu. Dat ću sve od sebe i nadam se da ćemo na kraju slaviti", istakao je Ahmetović.

Sarajevo je u prvom dijelu sezone propustilo priliku da upiše trijumf na stadionu Grbavica.

"Poslije utakmice nakon što su se smirile strasti, vidjeli smo da smo mogli doći do tri boda, da smo malo hrabrije igrali. Sigurno da smo izvukli pouke i da ćemo to sada primijeniti", rekao je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije