Nikolić: Obožavam velike utakmice s mnogo naboja i emocija

Radiosarajevo.ba
Nikolić: Obožavam velike utakmice s mnogo naboja i emocija
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim rivalom Sarajevom.

Uoči ovog susreta razgovarali smo s napadačem ekipe iz Zvorničke 27, Stevom Nikolićem koji ističe da može pružati mnogo bolje partije od dosadašnjih.

"Može to mnogo bolje, naravno. Ja sam profesionalac i dajem sve od sebe kada god istrčim na teren. Bio to trening ili utakmica. Međutim, sigurno da nisam zadovoljan. Navikao sam na bolje rezultate i na svoju bolju statistiku", rekao je Nikolić i dodao:

"Istina je da bolje treniramo i radimo stvarno odlično. Podigli smo se i na fizičkom i na psihološkom planu. Normalno da svaki igrač osjeća da je napredovao za veoma kratko vrijeme i to su pokazali i rezultati", istaknuo je Nikolić.

Fudbaleri Željezničara bili su na mini pripremama, a iskusni napadač ističe kako je pauza godila ekipi.

"Pauza dobro dođe, posebno kada su ovako bitne utakmice kao što je ova u nedjelju i mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo dobar rezultat. Svjesni smo svi koliko nam je bitna ova utakmica, koliko su bitna ta tri boda i za ekipu i za klub, a pogotovo za navijače. Idemo spremni, samopouzdanje smo podigli i na dobrom smo putu", rekao je Nikolić i dodao:

"Ja obožavam velike utakmice s mnogo naboja, s mnogo emocija i ko se izbori s tim, ima veće šanse da pobijedi u derbiju. Šef dosta kombinira i koga god da stavi, dat će 100 posto. Tu su male razlike i očekujem da svi postupe maksimalno kvalitetno i srčano, pa rezultat neće izostati", istaknuo je Nikolić.

Nikolić je za kraj poslao poruku i navijačima Željezničara.

"Neka dođu da nas bodre kao što to rade svaki vikend i svaku utakmicu. Siguran sam da će napraviti dobru atmosferu koja će nas nositi do nova tri boda", rekao je Nikolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije