Upisao studij: Bivši reprezentativac BiH karijeru nastavlja u 5. ligi

Radiosarajevo.ba
Upisao studij: Bivši reprezentativac BiH karijeru nastavlja u 5. ligi
/ Damir Vrančić (desno) s menadžerom novog kluba (Foto: Vollmer)
Početkom oktobra proslavio je 31. rođendan. Neki će reći da su to najbolje fudbalske godine, ali Damir Vrančić priznaje da više nema volje i snage da nastavi profesionalnu karijeru.

Uz to, bivši bh. reprezentativac upisao je studij matematike i sporta što traži više vremena za učenje i manji angažman na terenu. Nije mu se išlo iz Braunschweiga u kojem živi 7,5 godina i doživio je najljepše trenutke karijere u dresu Eintrachta.

Na kraju je Damir Vračić pronašao način da uskladi želje i obaveze. Potpisao je jednogodišnji ugovor za 5-ligaški klub Freie Turner Braunschweig.  Bit će igrač i pomoćni trener, moći će se posvetiti učenju.

Predstavnici njegovog novog kluba su oduševljeni Vrančićem, a zadovoljstvo ne kriju ni u Eintrachtu, zadovoljni što u Braunschweigu ostaje igrač koji je bio jedan od najzaslužnijih za skok "lavova" iz 3. lige u Bundesligu u samo nekoliko sezona.   

Damir Vrančić je tokom 2012. godine upisao četiri nastupa za reprezentaciju BiH, a u dresu "zmajeva" nastupa i njegov brat Mario.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije