Jagodić: Moramo što prije stabilizirati ekipu

Fena
Jagodić: Moramo što prije stabilizirati ekipu
Svakom treneru čast je da vodi ekipu kakva je Sloboda koju smatram jednim od pet naših najboljih klubova, izjavio je novi trener tuzlanskog premijerligaša Vlado Jagodić, na današnjem zvaničnom predstavljanju novinarima.

Jagodić je rekao da je dobro upoznat sa situacijom u Slobodi nakon serije ostavki i odlazaka igrača, dodavši da poznaje desetak fudbalera iz sadašnjeg sastava kojima je svojevremeno bio trener ili selektor, te je uvjeren da će Crveno-crni uspješno prebroditi period takmičenja do zime.

Kazao je kako se nada da će Sloboda stogodišnjicu kluba dočekati kao evropski klub, što i priliči jednom takvom sportskom kolektivu i jubileju.

"Učinit ću sve da dokažem da je Odbor za hitnost, uz niz dobrih poteza za stabilizaciju kluba, napravio dobru procjenu kada sam ja u pitanju. Za sada neću mijenjati sastav stručnog štaba koji je u prelaznom periodu, nakon odlaska Husrefa Musemića, obavio dobar posao. Naravno, niko nije nezamjenjiv i ovisit će od rada i rezultata. Nama je potrebno da pojačamo stručni rad u zdravstvenom domenu", rekao je Jagodić.

Posebno je zahvalio upravi banjalučkog Borca, iz kojeg dolazi, jer je imala razumijevanja za novi izazov u njegovoj karijeri i nije mu pravila probleme da dođe na Tušanj. Također je naglasio da je prvi zadatak njega i saradnika da se ekipa što prije stabilizira i pripremi za seriju teških utakmica koje predstoje.

"Prva provjera je Olimpic, ekipa koju dobro poznajem, kao i njihovog trenera i tu ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja. Potom dolazi Široki Brijeg i to će biti prava da li je Sloboda ekipa kakvu očekujem", smatra novi trener Tuzlaka.

Istaknuo je da preferira i rad s mladim igračima i veoma je zadovoljan što će sarađivati s koordinatorom Omladinskog pogona Sakibom Malkočevićem koji je, kako Fena saznaje, donekle kumovao da Jagodić postane novi trener Slobode.

S Vladom Jagodićem saradnja je dogovorena do kraja sezone uz mogućnost produženja za još dvije godine, što će ovisiti od ostvarenih rezultata i ciljeva, rečeno je na konferenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije