Mehmed Janjoš: Želim da se vrati stara atmosfera na sarajevskom derbiju

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Želim da se vrati stara atmosfera na sarajevskom derbiju
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će u 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti Fudbalski klub Željezničar.

Najveći derbi i najveća utakmica koju Bosna i Hercegovina ima, opet će privući veliki broj navijača na stadion Asim Ferhatović Hase.

Derbi će opet biti daleko najposjećenija utakmica u prvenstvu, a svi prisutni će uživati u duelu sarajevskih velikana. Sa šefom stručnog štaba Bordo tima razgovarali smo o prijašnjim derbijima i duelima koje su Sarajevo i Željezničar odigrali u Jugoslaviji.

"Stvarno bih bio presretan čovjek kada bi se vratila atmosfera kakva je bila prije tog nesretnog rata. Tada se išlo na utakmicu da se uživa i da se gleda fudbal. Navijači Sarajeva i Željezničara krenu zajedno na utakmicu, zajedno sjede, navijaju i zezaju jedni druge. To je nešto prelijepo i to je bila jedna sjajna stvar, ja vjerujem i nadam se da će i ovaj derbi proteći u fer i korektnoj atmosferi", rekao je Mehmed Janjoš za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije