Počinje drugi dio regularnog dijela Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Počinje drugi dio regularnog dijela Premijer lige BiH
/ Ilustracija
Odigran je prvi dio regularnog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon prvih 11 kola ubjedljivo najbolji su fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarskog Zrinjskog.

Plemići prvim pratiocima već bježe velikih osam bodova. Skupili su osam pobjeda, dva remija i imaju samo jedan poraz. Ekipa iz Mostara poražena je samo na stadionu Asim Ferhatović Hase. Najveće iznenađenje prvenstva je ekipa Krupe na Vrbasu, koja dijeli drugo mjesto s još četiri ekipe (Radnik, Mladost, Sarajevo, Željezničar).

Osim Zrinjskog po jedan poraz upisali su još samo fudbaleri Sarajeva i Mladosti, ali na svom kontu imaju samo četiri pobjeda i zbog toga kasne osam bodova za Plemićima. Sarajevo je jedini poraz doživjelo na svom terenu od Metalleghea, dok je Mladost poražena Pod Bijelim brijegom od Zrinjskog.

Na dnu tabele nalazi se Čelik sa svega pet osvojenih bodova i najviše poraza u prvom dijelu sezone. Zeničani su izgubili osam utakmica. Iznad Čelika nalaze se Olimpic i Metalleghe sa po osam osvojenih bodova.

Do odlaska na zimsku pauzu odigrat će se još sedam utakmica, a potom na proljeće preostale četiri, nakon čega će biti završen regularni dio sezone. Potom će igrati liga za prvaka i liga za opstanak. Prvih šest ekipa borit će se za šampionsku titulu i izlazak na evropsku scenu.

Za vikend je na rasporedu 12. kolo, a veliki derbi će odigrati Sarajevo i Željezničar na stadionu Asim Ferhatović Hase. Aktuelni prvak će gostovati kod osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, Radnika iz Bijeljine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije