Španjolska Marca oduševljena susretom u Beogradu: 'Ovaj meč je bio više od košarke...'

0
Radiosarajevo.ba
Španjolska Marca oduševljena susretom u Beogradu: 'Ovaj meč je bio više od košarke...'
Foto: EPA-EFE / Džanan Musa

Real Madrid senzacionalno napravio dva 'brakea' u Beogradu. Imali su košarkaši Partizana dvije 'meč lopte' na svom terenu ali su ih Madriđani nadigrali u oba susreta u paklenoj atmosferi Stark arene.

Pitanje prolaska među četiri najbolje ekipe bit će riješeno u srijedu, 10.maja od 21 sat, kada će se u Madridu igrati 'majstorica' između domaćina Reala i Partizana.

Španjolska Marca propratila je dva meča u Beogradu, a evo šta kažu o utakmici koja se odigrala u četvrtak:

Na graničnom prijelazu oduzeta veća količina robe u vrijednosti od 15.000 KM

Na graničnom prijelazu oduzeta veća količina robe u vrijednosti od 15.000 KM

"Dosljednost da ne nestane u najgorem trenutku, snaga Džanana Muse i saigrača te greška Partizana vraćaju seriju u ViZink centar sa 2-2", započinje Marca.

Real Madrid je tradicija u bijelom, koja je uspjela da produži san o Final-fouru i četvrtfinalnu seriju play-offa Eurolige, pošto je u četvrtak savladao Partizan sa 85:78.

Džanan Musa i Real Madrid izborili majstoricu: Velika pobjeda protiv Partizana u Beogradu

Džanan Musa i Real Madrid izborili majstoricu: Velika pobjeda protiv Partizana u Beogradu

U najgorem trenutku su pokazali karakter, predvođeni najprije Musom u prvom poluvremenu, dok se Gabriel Deck istakao tokom dugog dijela igre. Valter Tavares bio je taj koji je riješio pitanje pobjednika, pošto je u posljednjem minutu poenima pod košem "presudio" crno-bijelima.

Real je tim sa više života nego mačka. U trećem se održao balkanski pljusak. U četvrtom, kombinovali su sjajan prvi period, sa zamračenjem koje je riješilo cjelinu.

'Real prebacuje u veću brzinu'

Četvrti meč Partizan-Real Madrid bio je više od košarke. Sukob sa čudnim okruženjem. Trenuci bijesa protiv Madrida i drugih u kojima je Beograd pokazao šta ga čini drugačijim. Cvijeće na parketu, u znak počasti žrtvama pucnjave koja je pogodila grad. I to, gledano iz bilo koje prizme, direktno utiče na izabranike Željka Obradovića, uz publiku koja je samo zviždala ili aplaudirala, navijanja nije bilo.

Izašli su pomalo "ranjivi", a Madrid je to iskoristio. Adam Hanga je veoma uspješno startovao iz ćoška, osam skoro uzastopnih poena, dok je Partizan zbog muke u statici uhvatio genijalnosti Ledaja, Trifunovića ili Madara (7-14, 5. minuta).

Istina je da je Partizan doživljavao čudnu situaciju u još čudnijem okruženju, ali nisu mogli da nađu odgovor. U napadu, Madar je zloupotrebio svoj dribling, a energija Ledeja i Lesorta imala je ograničenja. A u odbrani, razvodnjavali su se pred naletom Muse i još jednom trojkom brutalnog Hange (11 poena u prvoj četvrtini) koja je prijetila da će vrlo brzo uništiti igru (15-27, 10. minut).

Ali Partizan je, vjeran onome što Obradović naređuje sa klupe, uspio je da preokrene. Egzum i Papapetru uspjeli su početkom druge dionice da smanje prednost (26-32, 13. minut). Mateo je prekinuo igru, ali nije uspio da zaustavi tu energiju domaćeg tima. Zach Leday je preuzeo odgovornost, pogađao je pod košem ili sa poludistance, ali ni trojka Rudija Fernandeza, ili više pokušaj trojke koji je bio pravi 'air ball', ni koraci Rendolfa nisu pomogli Realu.

Navijači i na otvorenom bodrili Partizan: Pogledajte atmosferu na Kalemegdanu

Navijači i na otvorenom bodrili Partizan: Pogledajte atmosferu na Kalemegdanu

Španjolci su u nastavku hvalili igru Real Madrida, napominjući na još par mesta, kako su crno-bijeli igrali u veoma nezgodnom momentu.

Utakmica odluke se igra u četvrtak 10. maja u glavnom gradu Španije od 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije