Džanan Musa i Real Madrid izborili majstoricu: Velika pobjeda protiv Partizana u Beogradu

2
N. Ž.
Džanan Musa i Real Madrid izborili majstoricu: Velika pobjeda protiv Partizana u Beogradu
Foto: EPA - EFE / Partizan - Real Madrid

Košarkaši Partizana i Real Madrida odigrali su četvrti meč u četvrtfinalnoj seriji Eurolige, a rezultat je glasio 85:78 u korist španskog velikana. 

Prije meča, oba tima su odala počast žrtvama masakra u beogradskoj školi, koji se desio u srijedu, 3. maja. Susret je počeo minutom šutnje

Prvo poluvrijeme

Real Madrid bolje otvara meč, a nakon pet odigranih minuta vodili su 14:7. Posebno je impresivan bio Adam Hanga, koji je šutirao dva od dva za tri poena. 

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Do kraja četvrtine Real je povećao prednost, a Hanga je dodao još jednu pogođenu trojku. Rezultat na kraju četvrtine glasio je 27:15.

Naš Džanan Musa je imao sedam poena u prvoj četvrtini, a pogodio je tri šuta (jedan za tri poena).

Druga četvrtina počela je poprilično izjednačeno. Hanga je nastavio da rešeta koš Partizana, ali se beogradski klub držao u meču. 

Ipak, koševima Mathiasa Lessorta i Ioannisa Papapetroa, Partizan je prednost istopio na samo šest poena, odnosno 32:26.  

Nakon što je Partizan dodatno smanjio prednost Madriđana, Musa se vratio na parket. U narednih nekoliko napada, odgovornost za Real preuzima Gabriel Deck (šest poena zaredom uz tri od tri iz igre), dok Zach LeDay drži Partizan u igri. 

Partizan - Real Madrid
Foto: EPA - EFE: Partizan - Real Madrid

Nevjerovatna sekvenca desila se na kraju poluvremena. Danilo Anđušić je postigao šut za tri poena, i tako izjednačio za Partizan. Onda Sergio Llull dobije faul tokom šuta za tri poena i pogađa sva tri šuta. Zatim Anđušić pogađa trojku sa zvukom sirene, ali nije izbacio loptu prije isteka vremena. Rezultat na poluvremenu je 45:42 za Real Madrid. 

Veliki broj navijača gledao je utakmicu u parku Kalemegdan, nakon što nisu mogli uspjeti dobiti karte za ovaj meč

Drugo poluvrijeme

Treća četvrtina počela je tvrdo. U prve dvije minute vidjeli smo veliki broj promašaja. Partizan je pogodio jedan šut i jedno slobodno bacanje, dok je Real Madrid ubacio samo jedan poen

Veliki problem za Real Madrid predstavio je treći faul odlično raspoloženog Hange, do kojeg je došao na sedam i pol minuta do kraja treće četvrtine. 

Poenima Džanana Muse na oko šest minuta do kraja treće četvrtine, Real Madrid dolazi do prvih poena iz igre u ovoj dionici. LeDay veže četiri poena i Partizan je opet u egalu, 49:49

Na 5:05 do kraja ovog dijela igre, Partizan dolazi do prve prednosti na meču. Podsjetimo, Real Madrid je imao i do 12 poena prednosti u prvoj četvrtini. 

Poenima Muse i Edyja Tavaresa Real je ipak uspio da se opet odvoji. Na dvije minute do kraja četvrtine, bilo je +4 za Madriđane. Gabriel Deck još dodaje trojku, pa rezultat na kraju četvrtine glasi 61:55

Posljedni period igre počinje s puno boljom ofanzivnom izvedbom obje ekipe. Smjenjuju se strijelci i na jednom i na drugom kraju parketa, te nakon dvije minute igre prednost ima Real Madrid, ali samo četiri poena razlike - 68:64

Naredne dvije minute se igralo s puno grešaka, a najveći problem za Partizan bio je veliki broj promašenih slobodnih bacanja. Šest minuta prije kraja utakmice, prednost Madriđana porasla je na +5. 

Na scenu opet stupa večeras nevjerovatni Zach LeDay. On s četiri vezana poena vraća Partizan na -1, ali brzo vraća Deck na +4 s pogotkom pod faulom.

Nažalost po Real Madrid, Deck doživljava tešku povredu. 

Iako je Nigel Williams-Goss s pogođenim slobodnim bacanjima podigao prednost Real Madrida na šest poena, Yam Madar preuzima odgovornost i s četiri vezana poenat topi deficit Partizana na samo -2

Srećom po Madriđane, Tavares postiže koš uz faul, te pogađa dodatno slobodno bacanje. 

Naš Džanan Musa svojim 14. poenom na meču postavlja konačni rezultat - 85:78.

Majstorica se igra u Madridu, a na programu je 10. maja u 21:00 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije