Navijači Partizana spremaju koreografiju za utakmicu s Real Madridom: Odaju počast žrtvama masakra

Radiosarajevo.ba
Navijači Partizana spremaju koreografiju za utakmicu s Real Madridom: Odaju počast žrtvama masakra
Foto: EPA-EFE / Partizan - Real Madrid, treći meč

Košarkaši Partizana večeras u Beogradu igraju četvrti meč četvrtfinalne serije Eurolige protiv Reala iz Madrida.

Pobjedom crno-bijeli imaju priliku plasirati se na Final Four, ali cijeli ovaj meč i Stark Arena večeras će biti obavijeni tugom.

Beograd tuguje zbog stravičnog masakra u kojem je Kosta K. (14) jučer u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja.

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Tim povodom i Grobari pripremaju tužnu koreografiju u kojoj planiraju da svih 20 hiljada navijača kupe po cvijet i pred početak meča ga polože na parket.

Također, oni neće navijati tokom prvog poluvremena.

Tragedija u Beogradu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Tragedija u Beogradu

“Grobari, današnju utakmicu ćemo ispratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom koja je pogodila našu zemlju. Vjerujemo da nikome nije do pjesme i pretjeranog slavlja koje bi bilo krajnje neukusno u ovom momentu.

U skladu sa tim odlučili smo da prvo poluvrijeme utakmice prođe bez organizovanog navijanja. Svjesni tragičnog momenta za našu naciju i važnosti za naš klub potrudićemo se da nađemo sredinu.

Ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta, budimo uz igrače i klub i pokažimo pijetet prema nevino stradalima. Molimo da svako, ko želi i ko je u mogućnosti, na utakmicu ponese cvijet.

OŠ
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Obzirom da na početku utakmice neće biti prepoznatljive pjesme i mi ćemo SVI uzdignutih šalova i cvjetova i potpunoj tišini ispratiti opčetak utakmice.

Ovom slikom želimo da pokažemo saosjećajnost i podršku porodicama koje su u tragediji izgubili svoje najmilije. Dostojanstveno i časno, jer mi smo Partizan”, stoji u saopštenju, a prenosi scsport

Utakmica počinje večeras u 20:30 sati. 

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije