Potez Džanana Muse i igrača Real Madrida oduševio Srbiju

Radiosarajevo.ba
Potez Džanana Muse i igrača Real Madrida oduševio Srbiju
Foto: EPA-EFE / Džanan Musa

Četvrta utakmica Eurolige između Partizana i Reala večeras će početi minutom šutnje u počast stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje je dječak (14) usmrtio osam učenika i radnika osiguranja.
 
Mediji u Srbiji navode da u četvrtak, kada je zakazan četvrti duel Partizana i Reala, neće biti ni muzike uoči meča niti uobičajnog spektakla koji prati domaćeg utakmice ovog beogradskog tima.

Meč se u četvrtak s početkom u 20:30 sati, a napominjemo da Beograđani imaju prednost od 2-1 i to zahvaljujući dvije pobjede koje su ostvarili u Madridu.

Kraljevi, na čelu sa Bosancem Džananom Musom, jučerašnji trening započeli su minutom šutnje i na taj način odali počast žrtvama masakra te se solidarisali sa ožalošćenim članovima porodica.

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije