Detalji velike tuče u Madridu: Džanan Musa i Dante Exum najgore prošli, Yabuselea čeka suspenzija

4
Radiosarajevo.ba
Detalji velike tuče u Madridu: Džanan Musa i Dante Exum najgore prošli, Yabuselea čeka suspenzija
Foto: EPA - EFE / Kevin Punter udara Džanana Musu

Utakmica četvrtfinala Eurolige između Real Madrida i Partizana završena je nakon što je na parketu došlo do velike tuče. 

Rezultat je na kraju glasio 95:80 za Partizan, ali utakmica nije odigrana do isteka vremena. Pri ovom vodstvu, na 1:40 do kraja meča, došlo je do opšte tuče između igrača oba tima. 

Sve je počeo od nesportskog faula Sergia Llulla, iskusnog beka Real Madrida, na Kevinu Punteru iz Partizana. Iako je Llull odmah priznao ličnu grešku, Punter je reagovao tako što mu se unio u lice

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Nakon toga, Guerschon Yabusele ulazi u situaciju, zajedno s ostatkom igrača s parketa. Nastaje haos na terenu, ali može se vidjeti kako francuski igrač hrvačkim zahvatom uzima beka Partizana Dantea Exuma, te ga baca na pod. Exum je meč napustio na štakama, vidno povrijeđen. 

Dok se to sve dešava, reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, kao i dobar dio ostalih igrača na parketu, pokušava da razdvoji igrače i smiri situaciju, koja je već van ikakve kontrole. 

Haos na utakmici Reala i Partizana: Džanan Musa se obračunao sa Punterom

Haos na utakmici Reala i Partizana: Džanan Musa se obračunao sa Punterom

Zbog toga, Musa prvo dobija žestok udarac u lice od originalnog aktera 'borbe' Puntera, a onda ga 'u prolazu' hrvačkim zahvatom, malo blažim od Yabuseleovog, na parket baca centar srbijanskog kluba Mathias Lessort

Uz sve što se dešava na terenu, na parket su ušli i igrači s klupe, te čak i nekoliko gledalaca. Kada se metež smirio, sudijski tim je dugo vijećao šta se može uraditi. 

Na kraju je odluka pala da se meč ne može završiti. Svi igrači koji su ušli na parket, a da u tom trenutku nisu bili u igri, automatski moraju biti isključeni

S druge strane, od igrača koji su tu već bili na parketu, nekoliko njih je zaslužilo isključenje, tako da niti jedan tim nije imao minimum dva aktivna igrača kako bi se meč završio na terenu.

Interesantno je spomenuti kako jedan igrač nije ušao na parket ni u jednom trenutku tuče. Radi se o kapitenu Real Madrida Rudyju Fernandezu, koji je uspio ostati miran i staložen, te je poslije utakmice dao ispriku za situaciju u ime svog tima. 

Epilog same tuče saznati će se u toku današnjeg dana, 28. aprila, kada će Euroliga objaviti kazne. Ono što je sigurno jeste da će dužu suspenziju dobiti Yabusele. Od ostalih, kazna vjerovatno očekuje Lessorta, Puntera, Llulla i Gabriela Decka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije