Pogledajte najbolje trenutke famoznog meča Eurolige: Partizanovih sjajnih 30 minuta u paklu Madrida

0
F. B.
Pogledajte najbolje trenutke famoznog meča Eurolige: Partizanovih sjajnih 30 minuta u paklu Madrida
Foto: Twitter / Real Madrid - Partizan

Partizan je pobjedio Real Madrid u prvom meču četvrtine finala Eurolige nevjerovatnom tricom Kevina Puntera 0,4 sekunde do kraja utakmice.

Cijeli susret je bio uzbudljiv ali do posebne drame je došlo u zadnjim minutama utakmice. Na poluvremenu je prednost imala srbijanska ekipa, a rezultat je glasio 48:44.

Nakon ofanzivnog faula Džanana Muse u posljednjoj minuti utakmice, Kevin Punter postiže tricu s 0,4 sekunde do kraja utakmice koja je postavila i finalni rezultat, 89-87. Mario Hezonja je u narednom napadu pokušao pogoditi za pobjedu Madriđana, ali nije uspio promijeniti rezultat.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Erupciju oduševljenja doživjela je beogradska publika koja je bila prisutna u madridskoj dvorani u paklenoj atmosferi. Druga utakmica se igra u Madridu i to već 27. aprila, a zatim se serija seli u Beograd, gdje će se treći meč odigrati 2. maja.

Pogledajte najzanimljivije trenutke jedne od najbolje odigranih utakmica košarkaša Partizana u Euroligi.

Napominjemo, ovo je veliki uspjeh za beogradski klub koji se nalazi u finansijskim problemima. Popularni crno-bijeli imaju velike porezne dugove (oko 7 miliona eura), a u izmirivanju istih im pomažu navijači i sponzori.

Prema pisanju srbijanskih medija, Košarkaški klub Partizan pokrenuo je donatorsku akciju "Jedan Partizan imamo" na inicijativu navijača a u cilju otplate dijela poreskog duga, a ovih dana na račun crno-bijelih legla je suma od 102.327 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije