Euroliga: Čudesna noć Partizana u Madridu, Džanan Musa tragičar Reala

0
Radiosarajevo.ba
Euroliga: Čudesna noć Partizana u Madridu, Džanan Musa tragičar Reala
Foto: Real Madrid / Džanan Musa

Partizan je pobjedio Real Madrid u prvom meču četvrtine finala Eurolige, a naš Džanan Musa odigrao je dobar meč. 

Real Madrid nije uspio doći do pobjede u glavnom gradu Španije. Naš reprezentativac Džanan Musa imao je 10 poena, ali je bio i tragičar svoje ekipe. Napravio je ofanzivni faul na šutu za tri poena u jednoj od zadnjih akcija utakmice. 

Na poluvremenu je prednost imala srbijanska ekipa, a rezultat je glasio 48:44

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Do drame je došlo u zadnjim minutama utakmice. Nakon ofanzivnog faula našeg Muse, Kevin Punter postiže tricu s 0,4 sekunde do kraja utakmice koja je postavila i finalni rezultat, 89-87Mario Hezonja je u narednom napadu pokušao pogoditi za pobjedu Madriđana, ali nije pogodio.  

Pored našeg Džanana Muse, odličan meč odigrali su Gabriel Deck s 24 i Guerschon Yabusele s 14 poena, dok je Partizan predvodio Kevin Punter s 26 poena.

Još jedna utakmica se igra u Madridu i to već 27. aprila, a onda se serija seli u Beograd, gdje će se treći meč odigrati 2. maja

Podsjetimo, potrebne su tri pobjede kako bi se ekipa plasirala na Final Four turnir koji će se odigrati u Kaunasu, Litvanija od 19. do 21. maja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije