Otac i brat Džanana Muse za Radiosarajevo.ba: 'Sezona iz snova, Real Madrid favorit u Euroligi'

0
N. Žunić
Otac i brat Džanana Muse za Radiosarajevo.ba: 'Sezona iz snova, Real Madrid favorit u Euroligi'
FOTO: Privatni album / Porodica Musa

Rusmir i Džennis Musa, otac i brat košarkaša bosanskohercegovačke reprezentacije i Real Madrida Džanana Muse, veliki su razlog zašto je naš reprezentativac izrazito uspješan u svojoj dosadašnjoj karijeri. 

Brat Džanana Muse, Džennis Musa, je u PR službi našeg košarkaša. Otac Rusmir Musa je bio prvi trener Džanana još tokom njegovih košarkaških početaka u Bihaću, te i dan danas savjetuje košarkaša Real Madrida. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba razgovarala je s Rusmirom i Džennisom Musom o sezoni reprezentativca Bosne i Hercegovine u Real Madridu. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Rusmir, otac našeg košarkaša, rekao je kako Džanan igra sezonu iz snova

"Mi smo po dolasku u Real Madrid znali Džananove mogućnosti. Moramo biti iskreni, očekivali smo ozbiljnu ulogu, ali teško je neko mogao očekivati da će postati glavni igrač kluba. Mi smo prezadovoljni i preponosni. Sigurni smo da ovdje nije kraj", rekao je Rusmir. 

Džanan Musa
Foto: EPA - EFE: Džanan Musa

"Fenomenalna sezona. On je preslikao igru iz Rio Breogana u Real Madrid, i njegovi nastupi će biti sve bolji. Jako je bitno da Real timski izgleda dobro. Oko 25. aprila počinje udarni dio sezone, a ekipa napreduje i napadački i odbrambeno. Real Madrid će biti onaj pravi", dodao je Džennis. 

Rusmir Musa je govorio i o očekivanjima u Euroligi i španskom prvenstvu

"Teško je reći. Real Madrid ima 12 vrhunskih igrača i ambicije su uvijek najveće. Mi prije svega želimo zdravlje Džananu i ostatku ekipe, te da dođu do vrha", rekao je za naš portal otac bosanskohercegovačkog košarkaša. 

Džennis je pohvalio atmosferu u Beogradu, gdje će Real Madrid igrati u četvrtfinalu Eurolige. 

Oglasio se sjajni Džanan Musa nakon spektakla u Beogradskoj areni: 'Maraton se nastavlja!'

Oglasio se sjajni Džanan Musa nakon spektakla u Beogradskoj areni: 'Maraton se nastavlja!'

"Gospodski prijem u Beogradu, od dolaska u hotel pa do organizacije utakmice u dvorani. Što se tiče same serije, ključni mečevi se igraju u Madridu. Ako Real to pobijedi, situacija će biti puno lakša za ovaj klub. 

Euroliga je jako izjednačena ove sezone. U posljednjih deset godina nije bila ovako mala razlika među klubovima na vrhu. Ono čemu se mi nadamo je scenarij iz prethodne sezone. Real Madrid je 'kuburio' do četvrtfinala, a onda je došao do finala gdje je bio na korak od trofeja. Nadamo se da će epilog ove godine biti drugačiji", rekao je brat Džanana Muse. 

Za kraj, Rusmir Musa komentarisao je i potencijalni povratak Džanana u NBA

Džanan Musa
FOTO: Facebook: Džanan Musa

"To zavisi od Džanana. Ovakve igre svakako preporučuju njega za ozbiljne stvari u NBA ligi, ali ta odluka je na Džananu i njegovom agentu (Miško Ražnatović, op.a.). Mi svakako podržavamo sve što on odluči", rekao je Rusmir Musa za portal Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije