Senzacija u Helsinkiju: Finska u produžecima savladala Francusku

Radiosarajevo.ba
Senzacija u Helsinkiju: Finska u produžecima savladala Francusku
Senzacionalnu utakmicu pred domaćom publikom odigrala je reprezentacija Finske na startu 40. Eurobasketa, savladavši favoriziranu reprezentaciju Francuske.

Iako su Francuzi sjajno otvorili ovaj susret, već u prvoj četvrtini Finci su pokazali svu svoju snagu, te su u prvom periodu igre uspjeli stići do vrijedne prednosti pri rezultatu 15:23. Ipak, drugi period su odigrali mnogo slabije, te je Francuska uspjela da nadoknadi cjelokupan zaostatak i sa pola koša prednosti ode na odmor.

Drugi dio utakmice počeo je poprilično izjednačenom igrom obje reprezentacije, pa iako je Francuska i u trećoj dionici slavila blagom prednošću, finski košarkaši pokazali su da se neće tako lako predati. To su i potvrdili u četvrtoj četvrtini gdje su nadigrali Francuze i u tijesnoj završnici uspjeli stići do produžetaka, pri rezultatu 72:72.

Na krilima domaće publike ovo zalaganje uspjeli su potvrditi i u nadoknadi susreta, te su Finci na startu Eurobasketa uspjeli savladati jednog od favorita i stići do vrijedne pobjede od 84:86.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije