Spektakl Grčke u Helsinkiju, s 29 poena razlike razbili Island

Radiosarajevo.ba
Spektakl Grčke u Helsinkiju, s 29 poena razlike razbili Island
Prvo kolo 40. po redu Eurobasketa donijelo je mnogo zanimljivih utakmica, a jedan od prilično zanimljivih susreta bio je onaj iz Grupe A u kojem je Grčka nadmoćno savladala Island s 61_90.

Košarkaši Grčke sjajnom igrom već na startu susreta uspjeli su stići do velike prednosti, te su Islanđane ostavili na minus 16 poena, nakon samo deset minuta igre u Helsinki Areni. Ipak, njihovi protivnici nisu odustajali, te su uspjeli da se vrate u drugoj četvrtini i malo smanje zaostatak, za konačnih 33:37 na poluvremenu.

U trećoj dionici igre Grci su ponovo ubacili u "brzinu više", te ekspresno vratili svoju dvocifrenu prednost, a dodatno tome doprinijeo je i pad u napadačkom ritmu Islanda, zbog čega je pred odlučujuću dionicu rezultat glasio 45:61.

Posljednji period Grci su odigrali rutinski i s velikom prednošću priveli utakmicu kraju, kao pravi favoriti, za konačan rezultat od 61:90.

Najbolji u redovima Grčke reprezentacije bili su Pappas i Printezis, sa dvocifrenim učinkom, koji su zajedno postigli 37 poena, a dobru igru pokazao je i Tiannis Antetokounmpo, brat grčke NBA zvijezde, od kojeg se očekuje mnogo. S druge strane, Islanđane je u ovom susretu predvodio Pallson s 21 poenom, dok je ostatak ekipe imao jednocifren učinak, što nije bilo dovoljno za borbu s Grčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije