Schroder uskočio u Dirkove cipele: Njemačka bolja od Ukrajine na startu Eurobasketa

Radiosarajevo.ba
Schroder uskočio u Dirkove cipele: Njemačka bolja od Ukrajine na startu Eurobasketa
Košarkaška reprezentacija Njemačke na otvaranju Eurobasketa ostvarila je trijumf protiv reprezentacije Ukrajine rezultatom 75:63.

Ukrajina je bolje otvorila prvu utakmicu u Tel Avivu. Nakon pet minuta igre imali su prednost rezultatom 9:4. Prvih deset minuta Ukrajina je riješila u svoju korist sa sedam poena prednosti, a Nijemci su za deset minuta igre ubacili svega devet poena.

Njemačka je u drugoj četvrtini zaigrala mnogo bolje, pa je nakon sedam minuta igre zahvaljujući odličnoj igri Dennisa Schrodera (15 poena), došla do preokreta i prednosti (32:29). Njemačka je u drugoj četvrtini postigla 30 poena i na odmor otišla sa plus šest (39:33).

U trećoj četvrtini Nijemci su uspjeli i povećati prednost. Ovaj period igre dobili su rezultatom 19:14 i u posljednjih deset minuta ušli sa 11 poena viška (58:47). U posljednjoj četvrtini Nijemci su bez većih problema zadržali prednost i slavili rezultatom 75:63.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Dennis Schroder sa 32 postignuta poena, dok je 17 dodao Benzing. Čini se da je Dirk Nowitzki dobio nasljednika u reprezentaciji, ali još je puno takmičenja i okupljanja pred mladim košarkašem Atlanta Hawksa. U redovima Ukrajine 12 poena postigao je Mišula. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije