Gruzija u odličnom susretu upisala važnu pobjedu protiv Litvanije

Radiosarajevo.ba
Gruzija u odličnom susretu upisala važnu pobjedu protiv Litvanije
Košarkaška reprezentacija Litvanije večeras je u drugom susretu prvog gola Grupe B koja se igra u Tel Avivu odmjerila snage s reprezentacijom Gruzije. Slavila je Gruzija rezultatom 79:77.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri dvije ekipe. Nakon pet minuta igre u prvoj četvrtini rezultat je bio 9:9. Egal je bio do kraja prve četvrtine, pa se u drugih deset minuta ušlo s rezultatom 18:18.

Litvanija mnogo bolje otvara drugu četvrtinu i nakon samo četiri minute igre dolazi do 12 poena prednosti (33:21). Gruzija je uspjela smanjiti na minus pet do kraja prvog poluvremena (39:34), najviše zahvaljujući Tornikeu Shengeliji.

Gruzija je uspjela preokrenuti rezultat početkom treće četvrtine. Nakon tri minute minute igre imali su plus četiri (44:40). Ekipe su se u trećoj četvrtini smjenjivale u vodstvu, a Gruzija je u posljednjih deset minuta ušla sa dva poena prednosti (59:57).

Fantastični Shengelia odveo je svoju reprezentaciju do pobjede u ovom susretu u posljednjoj četvrtini. Odličnu utakmicu odigrali su Sanadze i Dixon što je bilo dovoljno za pobjedu Gruzije rezultatom 79:77. 

Najefikasniji u redovima Gruzije bio je fantastični Tornike Shengelia sa 29 postignutih poena. Kod Litvanije 18 poena postigao je Kuzminskas. 

U prvom susretu grupe B Njemačka je danas slavila protiv Ukrajine rezultatom 75:63.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije