Adriana Lima postala prvi global FIFA fan ambasador: Ova predrasuda o ženama 'pala u vodu'

0
Radiosarajevo.ba
Adriana Lima postala prvi global FIFA fan ambasador: Ova predrasuda o ženama 'pala u vodu'
Foto: EPA - EFE / Adriana Lima

Adriana Lima saopštila je danas na Instagramu da je postala prvi global FIFA fan amabasador.

O tome je imao nešto poseno da kaže i predsjednik Svjetske fudbalske organizacije Gianni Infantino a ova vijest je porušila važnu predrasudu o ženama i sportu.

"Potičem iz više nego skromne sredine i kao veliki fan fudbala, veoma sam zahvalna i počastvovana što me je FIFA odabrala za prvog globalnog fan amabsadora i što mi je obezbijeđena platforma za povezivanje fanova kroz igru", izjavila je Adriana Lima koja će se pojaviti večeras na dodjeli FIFA nagrada najboljim fudbalerima u Parizu.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

"Kada upoznate Adrijanu, odmah primijetite njenu ljubaznost, toplinu, i to koliko je privržena i strastvena prema fudbalu. Ona živi i diše "fudbal" i zato može da bude sjajna veza između FIFE i navijača širom svijeta", rekao je Gianni Infantino.

Nažalost, i danas mnogi smatraju da ženama nije mjesto u fudbalu i pored porasta broja ženskih igrača u ovom sportu i uticaja ženskog fudbala koji je ipak daleko daleko moćniji od onog muškog.

Primjer Adrijane Lime govori suprotno, bravo i za nju i za FIFU.

Na FIFA instagram profilu najavljeno je da će Lima učestvovati u razvoju i promociji brojnih događaja širom svijeta, piše Blic.rs.

Neki će možda reći da se Limina uloga svodi na njenu ljepotu i da će to biti glavno sredstvo u promociji fudbalskih događaja.

Međutim, njen zadatak je širi od toga jer je Adriaana istinski zaljubljenik u fudbal. Vidjelo se to i na prošlogodišnjem Mundijalu u Kataru kada smo je često viđali na tribinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije