Večeras otvorenje Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu: Sarajevo ponovo 'olimpijski grad'

0
Radiosarajevo.ba
Večeras otvorenje Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu: Sarajevo ponovo 'olimpijski grad'
Foto: Hokejaški savez BiH / Reprezentacija BiH u hokeju

Svjetsko seniorsko prvenstvo treće divizije, grupe B u hokeju na ledu počelo je danas susretom reprezentacija Kirgistana i Singapura u 13:00 sati, a svečano otvorenje prvenstva zakazano je za večeras od 19:50 prije početka prvog susreta naše reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će prvenstvo otvoriti susretom protiv ekipe Kineskog Hong Konga večeras u 20:00 sati.

Prvenstvo se održava u Sportskom Centru Skenerija, u dvorani "Mirza Delibašić". Nakon 39 godina, Centar Skenderija ponovo će imati čast biti domaćin jednog velikog svjetskog hokejaškog prvenstva.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Turnir će svečano otvoriti gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić i ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Kineski Hong Kong je 47. rangirana reprezentacija i ovo je prvi od dva važna susreta za naše reprezentativce u njihovom cilju ka osvajanju turnira i prelasku u viši rang takmičenja. Drugi važan susret ih očekuje sutra, u istom terminu protiv ekipe Kirgistana.

Reprezentacija BiH u hokeju
Foto: Hokejaški savez BiH: Reprezentacija BiH u hokeju

Nakon prva dva dana turnira i nakon odmjeravanja snaga sa glavnim favoritima, dobit ćemo jasniju sliku o raspletu samog turnira i potenijalnoj poziciji naše reprezentacije. Napominjemo, na press konferenciji Saveza sportski direktor, Adnan Mrkva istaknuo je da je ovogodišnji cilj osvajanje prvenstva i prelazak u višu diviziju.

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine poziva sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da u narednim danima dođu u Skenderiju i podrže Ledene Zmajeve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije