Radio Italia o San Remu 2021: Od Zlatana Ibrahimovića do bh. verzije festivala

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia o San Remu 2021: Od Zlatana Ibrahimovića do bh. verzije festivala
Youtube/Screenshot / Zlatan Ibrahimović Monolog

Italijanski primorski grad San Remo poznat je po suncu, cvijeću i svom tradicionalnom muzičkom festivalu koji se ove godine održao 71. put. Ali ove godine Festival je bio potpuno drugačiji, o čemu govorimo u današnjoj emisji Radio Italia

U praznoj dvorani teatra Ariston, pet festivalskih večeri, od 2.do 6.marta,  prošlo je u tren oka. 

Najvbiše je slavila grupa I Maneskin, s vrlo netipičnom pjesmm za ovaj festival, ali publici se svidjela i televotingom su izglasali njihovu pobjedu.

Iako u praznoj dvorani, San Remo 2021 je ipak bio pun iznenađenja. Jedno od njih, o kojem priča cijeli svijet, je i Zlatan Ibrahimović i njegov spektakularan izlazak  na scenu.  

Uporedo sa Festivalom u San Remu, održao, kao što smo i najavljivali, Festival San Remo Mladi BiH. Naime, srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine su pjevali talijanske pjesme, pravili video klipove i moram priznati briljirali. Specijalni žiri u sastavu Nermina ČengićLatif Moćević, Senad Sinanagić i Annarita Lipiello kao predsjednik žirija nisu imali nimalo lak zadatak.

Od svih prijavljenih radova ocjenjivali su kvalitet video snimka, talijanski jezik te i samu izvedbu pjesme i odlučili ko su pobjednici ovogodišnjeg Festivala San Remo Mladi BiH. Treće mjesto osvojila je Nikolina Berić iz gimnazije Banja Luka sa pjesmom Bella Ciao. Drugo mjesto Emina Hadžić iz Prve sarajevske gimnazije sa pjesmom Il mondo i prvo mjesto osvojila je Džana Šadić takodjer učenica Prve gimnazije iz Sarajeva koja je izvela pjesmu Caruso.

Nagradu publike, odnosno klip koji je imao najviše vaših glasova na facebook stranici talijanske Ambasade je izvedba pjesme Adagio, koju je izvela Erna Alagić takodjer učeica Prve gimnazije iz Sarajeva a koja je prikupila 2597 lajkova. Čestitamo pobjednicima, ali i svim takmičarima za fantastičan trud i odlične izvedbe talijanskih pjesama. 

O svemu ovome, u današnjoj emisiji Radio Italia koja se realizira u suradnji s Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini, autor i voditelj je Faruk Čaluk a producent Dino Ćatović. 

Pratite Emisiju Radio Italija, srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Osim na Radiju Sarajevo, emisiju za sve koji vole Italiju slušajte i na mreži radio stanica širom BiH: Free Radio Prijedor, Radio Kameleon, RTV Zenica, Radio Trebinje, Običan Radio Mostar i Hard Rock Radio Banja Luka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije