Radio Italia: Znate li zašto Italijani ove sedmice vole reći Buon Festival?

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Znate li zašto Italijani ove sedmice vole reći Buon Festival?
Arhiv / Naslovnica gramofonske ploče Sanremo 1974

Znate li da u vrijeme trajanja festivala San Remo, Italijani vole da čestitaju festival pa se često pozdravljaju sa Buon Festival. 

Upravo u ovojs edmici, emisija Radio Italia svojim slušateljima i čitateljima na portalu Radiosarajevo.ba želi Buon Festival!

Ove sedmice u toku je 71. San Remo Festival - festival della canzone italiana. Traje od 2. do 6. marta, a održava se u praznoj dvorani Teatra Ariston. Tužno i neobično ali nadajmo se da će i ove godine festival dati obilje dobrih pjesama. 

U emisiji Radio Italia danas govorimo o festivalu San Remo, ovom aktuelnom, ali se vraćamo i u njegovu historiju. Slušat ćemo neke od najznačajnijih pjesama iz perioda 1973. - 1975. Bile su to teške godine uz mnogo političkih previranja u Italiji, ali Festival ipak opstaje uprkos svim preprekama.

Emisija Radio Italia realizira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini, koja s ponosom najavljuje i Festival San Remo mladi BiH o kojem opširnije možete čitati na ovom linku.

Pratite Emisiju Radio Italija, srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Osim na Radiju Sarajevo, emisiju za sve koji vole Italiju slušajte i na mreži radio stanica širom BiH: Free Radio Prijedor, Radio Kameleon, RTV Zenica, Radio Trebinje, Običan Radio Mostar i Hard Rock Radio Banja Luka.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije