Porodici Radio Italia pridružili se Običan radio Mostar i Radio Trebinje

0
Radiosarajevo.ba
Porodici Radio Italia pridružili se Običan radio Mostar i Radio Trebinje
Arhiv / Plakati za festival Sanremo

Dobre vijesti stižu iz tima emisije Radio Italia - u suradnji s Ambasadom Italije, mreži radio stanica koje emitiraju ovu emisiju pridružile su se još dvije. 

Tako osim matičnog Radija Sarajevo, te  RTV Zenica, Radio Fre Prijedor i Radio Kameleonu Tuzla, od sada "emisiju za sve koji vole Italiju" emitiraju i Običan Radio iz Mostara, i Radio Trebinje.

Na ovaj način slušatelji širom Bosne i Hercegovine imaju priliku slušati najljepšu muziku i zanimljive priče iz Italije

Uz voditelja Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, danas nastavljamo vremeplov festivala Sanremo. Stigli smo do godina 1968. i 1969. 

To je vrijeme kada je festival Sanremo potvrdio svoju interkontinentalnu slavu, a u goste je pozvao velike američke zvijezde Louisa Armstronga i Shirley Bassey. 

Adriano Celentano je pravio probleme podigli su se čak i mali protesti oko festivala. A izjava koja se pamti je od Louisa Armstronga koji je dobio takav honorar da je mislio da treba izvesti čitav koncert.

Voditelj, Pippo Baudo ga morao prekinuti nakon 5 i pol minuta svirke. Louis izjavio, da je za ga je bilo stid da za samo jednu pjesmu dobije toliki novac. 

Slušajte nas u srijedu u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije