U čast Rijada Đulića - Prvo amatersko takmičenje "Sanremo mladih BiH"

0
Radiosarajevo.ba
U čast Rijada Đulića - Prvo amatersko takmičenje "Sanremo mladih BiH"

Ambasada Italije u Sarajevu organizira amatersko takmičenje "Sanremo mladih BiH", prvo takmičenje ove vrste, na nivou cijele zemlje.

Na inicijativu Prve gimnazije u Sarajevu, Ambasada je organizirala mini-festival koji će nanovo okupiti srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine, one koji izučavaju italijanski jezik i njihove vršnjake, zaljubljenike u italijansku muziku.

U mnoštvu inicijativa koje organizira Ambasada u cilju promicanja susreta, razmjene i dijaloga i u svjetlu promocije italijanskoj jezika i kulture, ova inicijativa, koja će se odvijati od četvrtka, 4. marta do nedjelje, 7. marta, imat će za protagoniste devetnaest učenika iz devet srednjih škola, iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Visokog, koji će na ovaj način promovirati italijanski jezik i kulturu.

Učenici će pjevati, svirati i predstaviti se putem video uradaka, samostalno snimljenih, koji će biti objavljeni na službenoj FB stranici Ambasade "ItalyinBiH".

Stručni žiri, odlučit će o tri prvorangirana takmičara, a autor uratka s najviše osvojenih "like-ova" na FB stranici Ambasade, od 4. do 7. marta, dobit će specijalnu nagradu.

"Natječaj je pokrenut zajedno s radijskim programom Radio Italia, koji je Ambasada promovirala na početku pandemije kako bi se prevladala praznina u kulturnim događajima, a sada ga emitira 7 stanica u isto toliko gradova u Bosni i Hercegovini, a posvećen je matrantu Prve sarajevske gimnazije Rijadu Đuliću, koji je iznenada preminuo prošle sedmice. Na ovaj način, odat ćemo mu poštu, zajedno sa njegovom porodicom, prijateljima i školskim kolegama", naveli su u saopćenju Ambasade Italije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije